Overslaan en naar de inhoud gaan

Handtekeningen en acties voor zelfstandigheid Volt

Geplaatst opwoensdag 8 november 2017 - 11:26

De mensen achter poppodium Volt in Sittard komen in actie om te voorkomen dat het wordt ondergebracht bij het gemeentelijk cultuurbedrijf De Domijnen.

Een petitie heeft inmiddels al zo'n 400 handtekeningen opgehaald. Ook heeft Volt voor later deze maand acties aangekondigd.

Advies genegeerd
De gemeente Sittard-Geleen wil tegen alle adviezen in het podium bij die cultuurinstelling onderbrengen. Dat zou per 1 januari moeten gebeuren. Daarmee negeert het college van B&W niet alleen het advies van andere poppodia in Limburg, maar ook van een adviesbureau dat door de gemeente zelf is ingeschakeld om de toekomst van Volt te onderzoeken.

Behalve de aangekondigde acties heeft Volt ook alle fracties in de gemeenteraad aangeschreven om het collegebesluit terug te draaien.

Eenheidsworst
Bij Volt zijn ze bang dat ze hun onafhankelijkheid en flexibiliteit kwijtraken als het podium wordt samengevoegd met De Domijnen, en vrezen ze een culturele eenheidsworst. "De diversiteit in de lokale culturele sector is nu al aardig terug gelopen. Als ook Volt onderdeel gaat worden van De Domijnen, verdwijnt ook dit stukje eigenzinnigheid in de homogene programmering van het cultuurbedrijf. Laat Volt gewoon lekker Volt zijn en gun het haar zelfstandigheid!", schrijft Volt op Facebook.

Op dit moment valt Volt nog onder welzijnsinstelling Partners in Welzijn PIW, een erfenis uit de tijd dat jeugdhonken ook bandjes uitnodigden om daar te spelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen