Overslaan en naar de inhoud gaan

Handhaving coronacheck: 'Zondagavond wordt spannend'

Geplaatst opzondag 26 september 2021 - 18:25

De tweede avond waarin de coronacheck voor de horeca verplicht is, moet voor burgemeester Annemarie Penn van Maastricht uitwijzen hoe goed de horeca zich aan de regels houdt.

"Zaterdag was het zonnig, dus mensen zaten vooral op het terras en hoefde er niet gecontroleerd te worden. We zullen zien hoe het vanavond gaat", zei de burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Zuid bij zondag L1mburg Centraal.

'Best rustig'
De eerste dag van de coronacheck verliep volgens Penn in ieder geval 'best rustig.' "Het ging in de 16 Zuid-Limburgse gemeente niet overal goed, maar het totaalbeeld is rustig." Maatregelen zijn er vooralsnog niet genomen, maar ze sluit niet uit dat dit zondagavond wel nodig is. "Horecabazen die niet meewerken krijgen dan maandag te horen dat de tent dicht gaat", aldus Penn. Dat gebeurde zondag al met een zaak in Nijmegen die weigerde gasten te controleren.

Lees ook: Twaalf uur de club uit: hoe bevalt vroeg pieken?

Video: L1

Optreden
"Ik snap dat horecabazen vinden dat het indruist tegen de gastvrijheid, maar in het buitenland gebeurt het ook. En gasten willen ook die veiligheid die de controle biedt", ging ze verder. "Cafébazen die weigeren mee te werken, breken de wet. En als burgemeester moet je dan optreden."

Van de 45 miljoen euro die het Rijk uittrok om gemeenten te helpen bij de handhaving van de coronacheck, gaat er zo'n anderhalf miljoen naar de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Extra personeel heeft Penn daar nog niet voor gezocht: "We controleren vooralsnog met onze eigen mensen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen