Overslaan en naar de inhoud gaan

Handen desinfecteren verplicht voor lichaam van Christus

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 8:35

In de Limburgse kerken wordt vanaf zondag de communie weer uitgereikt, maar voor het ontvangen moeten de gelovigen eerst hun handen desinfecteren.

"Voor veel gelovigen zal het weer ontvangen van de communie zondag een emotionele ervaring zijn", zo is de verwachting van het Bisdom Roermond. Extra speciaal moet het voor de gelovigen zijn, omdat het Sacramentsdag is.

Geen sacramentsprocessies
Normaal gesproken trekken op Sacramentsdag veel processies door Limburg. De priester loopt dan met een gewijde hostie over straat om op die manier uit te dragen dat Christus zich tussen de mensen bevindt.

De algemene maatregelen blijven ook gelden in de kerk: maximaal 30 personen bij een eucharistieviering en op ruimte afstand van elkaar zitten in de kerk. Het bisdom heeft ook voor de priesters een protocol opgesteld.

Lees ook: Bisschop: 'In de kerken is afstand goed mogelijk'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen