Overslaan en naar de inhoud gaan

Handelsmissies brachten Weert in beeld bij Alibaba

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 14:23

De handelsmissies van de gemeente Weert naar China hebben die stad op de kaart gezet als mogelijke locatie voor een distributiecentrum van het Chinese internetconcern Alibaba.

De afgelopen jarengingen er verschillende handelsmissies vanuit Weert richting het Rijk van het Midden.

Plannen
In Weert liggen plannen klaar voor een nieuw distributiecentrum van de Chinese internetgigant Alibaba. De Chinese partijtop heeft aan Weert gevraagd of er ruimte is voor zo'n nieuw centrum. Weert heeft daarop een plan opgestuurd, zegt wethouder Frans van Eersel tegen L1.

Kans
Hij gaat volgende maand zelf ook naar China om het Weertse voorstel te presenteren aan Alibaba. "Ik zeg niet op voorhand dat het wat oplevert, maar het is een kans", aldus Van Eersel. "Gedeputeerde Twan Beurskens gaat ook mee en heeft toegezegd ons te steunen." Het Chinese concern is al in zo'n 190 landen actief, en wil in Europa een steviger voet aan de grond krijgen. Bedrijventerrein Kampershoek is in beeld voor een distributiecentrum van de internetgigant. Het zou dan gaan om een gebied van zo'n 20 hectare.

Lees ook: Weert in beeld bij internetgigant Alibaba

Chinahotel
"Maar wat Alibaba precies zou willen, weten we nog niet. We hebben schetsen gemaakt hoe een dergelijk distributiecentrum eruit zou kunnen zien. De grootte van het ontwerp is vijftien hectare.We schatten dat Alibaba een distributiecentrum wil bouwen tussen de tien en twintig hectare. Verder is de combinatie met het geplande Chinahotel inWeert voor Alibaba wel interessant", aldus Van Eersel.

Verre van zeker
Op 13 april presenteert de gemeente het plan in China. "Dan gaan wij de plannen aanbieden, dan gaan we het gesprek met ze aan." De plannen zijn nog verre van zeker, toch heeft de wethouder er vertrouwen in: "Als zij ons die vraag stellen, dan is dat omdat er behoefte is. En die behoefte kunnen wij invullen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Alibaba strijkt neer in Luik, tegenvaller voor Weert
Weert in beeld bij internetgigant Alibaba
'Niet veel banen door eventuele komst Alibaba'
Webwinkelreus Alibaba lijkt Limburg links te laten liggen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen