Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Handelsmissies brachten Weert in beeld bij Alibaba

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 14:23

De handelsmissies van de gemeente Weert naar China hebben die stad op de kaart gezet als mogelijke locatie voor een distributiecentrum van het Chinese internetconcern Alibaba.

De afgelopen jarengingen er verschillende handelsmissies vanuit Weert richting het Rijk van het Midden.

Plannen
In Weert liggen plannen klaar voor een nieuw distributiecentrum van de Chinese internetgigant Alibaba. De Chinese partijtop heeft aan Weert gevraagd of er ruimte is voor zo'n nieuw centrum. Weert heeft daarop een plan opgestuurd, zegt wethouder Frans van Eersel tegen L1.

Kans
Hij gaat volgende maand zelf ook naar China om het Weertse voorstel te presenteren aan Alibaba. "Ik zeg niet op voorhand dat het wat oplevert, maar het is een kans", aldus Van Eersel. "Gedeputeerde Twan Beurskens gaat ook mee en heeft toegezegd ons te steunen." Het Chinese concern is al in zo'n 190 landen actief, en wil in Europa een steviger voet aan de grond krijgen. Bedrijventerrein Kampershoek is in beeld voor een distributiecentrum van de internetgigant. Het zou dan gaan om een gebied van zo'n 20 hectare.

Lees ook: Weert in beeld bij internetgigant Alibaba

Chinahotel
"Maar wat Alibaba precies zou willen, weten we nog niet. We hebben schetsen gemaakt hoe een dergelijk distributiecentrum eruit zou kunnen zien. De grootte van het ontwerp is vijftien hectare.We schatten dat Alibaba een distributiecentrum wil bouwen tussen de tien en twintig hectare. Verder is de combinatie met het geplande Chinahotel inWeert voor Alibaba wel interessant", aldus Van Eersel.

Verre van zeker
Op 13 april presenteert de gemeente het plan in China. "Dan gaan wij de plannen aanbieden, dan gaan we het gesprek met ze aan." De plannen zijn nog verre van zeker, toch heeft de wethouder er vertrouwen in: "Als zij ons die vraag stellen, dan is dat omdat er behoefte is. En die behoefte kunnen wij invullen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Alibaba strijkt neer in Luik, tegenvaller voor Weert
Weert in beeld bij internetgigant Alibaba
Webwinkelreus Alibaba lijkt Limburg links te laten liggen
'Niet veel banen door eventuele komst Alibaba'
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen