Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Handelsmissies brachten Weert in beeld bij Alibaba

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 14:23

De handelsmissies van de gemeente Weert naar China hebben die stad op de kaart gezet als mogelijke locatie voor een distributiecentrum van het Chinese internetconcern Alibaba.

De afgelopen jarengingen er verschillende handelsmissies vanuit Weert richting het Rijk van het Midden.

Plannen
In Weert liggen plannen klaar voor een nieuw distributiecentrum van de Chinese internetgigant Alibaba. De Chinese partijtop heeft aan Weert gevraagd of er ruimte is voor zo'n nieuw centrum. Weert heeft daarop een plan opgestuurd, zegt wethouder Frans van Eersel tegen L1.

Kans
Hij gaat volgende maand zelf ook naar China om het Weertse voorstel te presenteren aan Alibaba. "Ik zeg niet op voorhand dat het wat oplevert, maar het is een kans", aldus Van Eersel. "Gedeputeerde Twan Beurskens gaat ook mee en heeft toegezegd ons te steunen." Het Chinese concern is al in zo'n 190 landen actief, en wil in Europa een steviger voet aan de grond krijgen. Bedrijventerrein Kampershoek is in beeld voor een distributiecentrum van de internetgigant. Het zou dan gaan om een gebied van zo'n 20 hectare.

Lees ook: Weert in beeld bij internetgigant Alibaba

Chinahotel
"Maar wat Alibaba precies zou willen, weten we nog niet. We hebben schetsen gemaakt hoe een dergelijk distributiecentrum eruit zou kunnen zien. De grootte van het ontwerp is vijftien hectare.We schatten dat Alibaba een distributiecentrum wil bouwen tussen de tien en twintig hectare. Verder is de combinatie met het geplande Chinahotel inWeert voor Alibaba wel interessant", aldus Van Eersel.

Verre van zeker
Op 13 april presenteert de gemeente het plan in China. "Dan gaan wij de plannen aanbieden, dan gaan we het gesprek met ze aan." De plannen zijn nog verre van zeker, toch heeft de wethouder er vertrouwen in: "Als zij ons die vraag stellen, dan is dat omdat er behoefte is. En die behoefte kunnen wij invullen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Alibaba strijkt neer in Luik, tegenvaller voor Weert
Weert in beeld bij internetgigant Alibaba
'Niet veel banen door eventuele komst Alibaba'
Webwinkelreus Alibaba lijkt Limburg links te laten liggen
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen