Overslaan en naar de inhoud gaan

Handelsmissies brachten Weert in beeld bij Alibaba

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 14:23

De handelsmissies van de gemeente Weert naar China hebben die stad op de kaart gezet als mogelijke locatie voor een distributiecentrum van het Chinese internetconcern Alibaba.

De afgelopen jarengingen er verschillende handelsmissies vanuit Weert richting het Rijk van het Midden.

Plannen
In Weert liggen plannen klaar voor een nieuw distributiecentrum van de Chinese internetgigant Alibaba. De Chinese partijtop heeft aan Weert gevraagd of er ruimte is voor zo'n nieuw centrum. Weert heeft daarop een plan opgestuurd, zegt wethouder Frans van Eersel tegen L1.

Kans
Hij gaat volgende maand zelf ook naar China om het Weertse voorstel te presenteren aan Alibaba. "Ik zeg niet op voorhand dat het wat oplevert, maar het is een kans", aldus Van Eersel. "Gedeputeerde Twan Beurskens gaat ook mee en heeft toegezegd ons te steunen." Het Chinese concern is al in zo'n 190 landen actief, en wil in Europa een steviger voet aan de grond krijgen. Bedrijventerrein Kampershoek is in beeld voor een distributiecentrum van de internetgigant. Het zou dan gaan om een gebied van zo'n 20 hectare.

Lees ook: Weert in beeld bij internetgigant Alibaba

Chinahotel
"Maar wat Alibaba precies zou willen, weten we nog niet. We hebben schetsen gemaakt hoe een dergelijk distributiecentrum eruit zou kunnen zien. De grootte van het ontwerp is vijftien hectare.We schatten dat Alibaba een distributiecentrum wil bouwen tussen de tien en twintig hectare. Verder is de combinatie met het geplande Chinahotel inWeert voor Alibaba wel interessant", aldus Van Eersel.

Verre van zeker
Op 13 april presenteert de gemeente het plan in China. "Dan gaan wij de plannen aanbieden, dan gaan we het gesprek met ze aan." De plannen zijn nog verre van zeker, toch heeft de wethouder er vertrouwen in: "Als zij ons die vraag stellen, dan is dat omdat er behoefte is. En die behoefte kunnen wij invullen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Alibaba strijkt neer in Luik, tegenvaller voor Weert
Weert in beeld bij internetgigant Alibaba
Alibaba naar Luik: 'Verdere aanslag op onze nachtrust'
Webwinkelreus Alibaba lijkt Limburg links te laten liggen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen