Overslaan en naar de inhoud gaan

Handboogtalent (14) Nederlands indoorkampioen bij senioren

Geplaatst opzondag 26 januari 2020 - 17:28

Quinty Roeffen uit Horst is in de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch Nederlands indoorkampioen handboogschieten bij de senioren geworden.

De 14-jarige schutter uit Horst, die lid is van Handboogsportschutterij Schutroe Horst, moest het in de finale opnemen tegen Laura van der Winkel uit Best. Roeffen verraste vriend en vijand door haar tegenstandster, die deel uitmaakt van de nationale selectie en op Papendal traint, te verslaan.

Initiatief
Na vier van de vijf reguliere sets was de stand met 4-4 in evenwicht. Het Horster talent nam in de beslissende set tegen de favoriete van der Winkel het initiatief en sleepte de titel in de wacht.

Ook kampioen bij de cadetten
Een dag eerder won Quinty in een spannende finale ook al de titel bij de cadetten tot 16 jaar.

Verstand op nul
Roeffen geeft toe dat ze in de finale tegen Van der Winkel gespannen was, maar ze had geen speciale strategie: “Gewoon mijn verstand op nul en schieten.“

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen