Overslaan en naar de inhoud gaan

Handboogschutters: 'Trots medaille naar Limburg te brengen'

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 12:01

De handboogschutters Gabriela Schloesser-Bayardo uit Nuth en Steve Wijler uit Horn zijn in de wolken met hun Olympische plak. "We hebben allebei het gevoel dat we zilver hebben gewonnen", zegt Wijler.

De recurveschutters waren in de finale weliswaar niet opgewassen tegen favoriet Zuid-Korea, maar zijn trots op hun prestatie én samenwerking, zo vertellen ze in een eerste reactie aan de NOS.

Lees ook: Handboogschutters Schloesser en Wijler grijpen zilver

Fantastische Gaby
"Gaby is gewoon fantastisch sinds we haar bij het team hebben", zegt Wijler over de genaturaliseerde Schloesser. "Sinds zij haar Nederlands paspoort heeft, wist ik dat het mogelijk was om met het mixed team een Olympische medaille te halen." De geboren Mexicaanse trouwde vorig jaar met handboogschutter Mike Schloesser, met wie ze in Nuth woont.

Naar Nuth
"Ik ben trots om voor Nederland uit te komen en een medaille naar huis, naar Nuth, naar Limburg te brengen", zegt Schloesser. "Nederland is mijn thuis geworden. Deze medaille is niet alleen voor ons, maar voor het hele handboogschieten in Nederland."

Onderling vertrouwen
Op het podium hingen de twee de medaille om elkaars nek. Het tekent de sterke band tussen Wijler en Schloesser. "Ik ben echt blij en trots, en blij dat ik het samen met Steve heb gehaald", zegt Schloesser over Wijler, die op zijn beurt ook lovend is over haar. "Je wil gewoon je teamgenoot vertrouwen, en die band is echt ontstaan bij Gaby en mij. Ik schiet vaker een pijl en dan zeg ik daarna tegen haar waar ik gericht heb, en andersom. Het is echt teamwork."

Lees ook: LIVE: Limburg bezorgt Nederland eerste eremetaal in Tokio

Meer medailles
Het Limburgse duo bezorgde Nederland zo de eerste medaille van deze Olympische Spelen. Daar zal het niet bij blijven. Wijler is ervan overtuigd dat er ook in het handboogschieten nog meer in het verschiet ligt. "Ik denk dat we zeker de kwaliteiten in huis hebben om dit olympisch toernooi nog meer medailles te halen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen