Overslaan en naar de inhoud gaan

Handboogschutters Schloesser en Wijler grijpen zilver

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 10:00

De Limburgse handboogschutters Gabriela Schloesser-Bayardo en Steve Wijler hebben beslag gelegd op het zilver in de gemengde landenwedstrijd op de Olympische Spelen. Het is het eerste eremetaal voor Limburg én Nederland in Tokio.

De schutters uit respectievelijk Nuth en Horn wisten in de finale niet af te rekenen met de torenhoge favoriet Zuid-Korea (5-3).

LIVE: Limburg bezorgt Nederland eerste eremetaal in Tokio

Voortvarend
Het verliep voortvarend zaterdagochtend voor het Limburgs duo. In de achtste finale werd eenvoudig met Italië (6-0) afgerekend, waarna in de kwartfinale een thriller tegen Frankrijk volgde. Schloesser en Wijler wisten de Fransen pas via een beslissende shoot-off van zich af te schudden (5-4). Daardoor verzekerden ze zich in ieder geval van een duel om een medaille.

Turkije
Het avontuur werd nog mooier toen ook Turkije aan de zegekar werd gebonden. Even leek de finaleplek Wijler en Schloesser te ontglippen toen laatstgenoemde in de derde set een matchpoint om zeep hielp, maar een set later sloeg de geboren Mexicaanse alsnog toe en werden de Turken met 5-3 geklopt.

Finale
De Limburgse handboogschutters wisten op voorhand dat de confrontatie met Zuid-Korea een loodzware zou worden, maar dat weerhield hen niet van een droomstart: Wijler én Schloesser schoten hun eerste pijl in de tien en wonnen de eerste set. Zuid-Korea sloeg terug en greep set twee, waardoor een spannende ontknoping volgde.

Zilver
De Koreanen leken het best bestand tegen de druk en wonnen ook de derde set, waardoor Wijler en Schloesser set vier móésten winnen om uitzicht te houden op het goud. Nederland leverde een sublieme vierde set af met drie tienen, maar het bleek niet genoeg: de set eindigde in een gelijke stand, de wedstrijd daardoor in 5-3 voor Zuid-Korea, en dus moesten Wijler en Schloesser zich tevreden stellen met een knappe zilveren medaille.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen