Overslaan en naar de inhoud gaan

Handboogschutter Wijler grijpt naast tweede medaille

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 9:47

Handboogschutter Steve Wijler is er met het Nederlands mannenteam, op curieuze wijze, niet in geslaagd een bronzen medaille te pakken op de Olympische Spelen.

In de strijd om de derde plaats zagen de in Horn geboren schutter en zijn teamgenoten Sjef van den Berg en Gijs Broeksma tegenstander Japan twee keer in extremis langszij komen: Nederland verzuimde het karwei te klaren met de laatste reguliere pijl, waarna Nederland ook in de shootoff enkele millimeters naast het eremetaal greep.

Laatste pijl
Nederland won de eerste set van de Japanners, maar zag het thuisland in set twee weer langszij komen. Mede door het goede schieten van Wijler trokken de oranjemannen de derde set weer naar zich toe en kon Nederland, bij een score van 9 bij de laatste pijl in set vier, beslag leggen op de medaille. Het werd echter een 8, waardoor een shootoff volgde.

Geen brons
In die shootoff opende Wijler met een 10, maar Japan haakte weer aan en dus bleef het ontzettend spannend. Beide landen stonden na drie pijlen op 28 punten, maar de laatste Japanse pijl - een 10 - zat het dichtst bij het middelpunt van alle pijlen. Daardoor won Japan die shootoff én de bronzen medaille.

Gemengde landenwedstrijd
Het was voor Wijler zijn tweede medaille op deze Olympische Spelen geweest. Zaterdag pakte hij samen met Gabriela Schloesser uit Nuth het zilver in de gemengde landenwedstrijd. Dat was de eerste medaille van TeamNL in Tokio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen