Overslaan en naar de inhoud gaan

Handboogschutter Steve Wijler: 'Jaar met ups en downs'

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 18:11

Voor Steve Wijler zit de eerste dag van de wereldkampioenschappen handboogschieten in Den Bosch erop.

De recurvespecialist uit Horn schoot 667 punten in de kwalificatie en drong als 46ste door tot de eerste ronde van het toernooi om de wereldtitel.

Tegenvaller
Die prestatie viel tegen, moest de recurveschutter toegeven. "Ik ben zeker niet 100 procent tevreden. Het is een jaar van ups en downs", vertelt hij tegen L1.

Records
Met twee persoonlijke records zijn z'n ups heel erg goed. "De resultaten van vandaag zijn aan de lage kant, maar er is nog steeds niets aan de hand, want morgen begint alles weer opnieuw", aldus Wijler. Dan moet hij het in de eerste ronde opnemen tegen Tamimul Islam uit Bangladesh.

Tweede
Bij het schieten met het recurveteam ging het goed. De Oranjemannen - Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Steve Wijler - legden met 2034 punten beslag op de tweede plaats in de kwalificatie, mogen de eerste ronde overslaan en komen woensdag pas weer in actie.

De schutters van Zuid-Korea schoten de meeste punten in de kwalificatie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen