Overslaan en naar de inhoud gaan

Handboogschieten: Wijler door, Schloesser uitgeschakeld

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 10:54

Handboogschutter Steve Wijler heeft in het individueel toernooi op de Olympische Spelen de tweede ronde bereikt.

Voor Gabriela Schloesser, waarmee Wijler zaterdag zilver pakte in de gemengde landenwedstrijd, zijn de Spelen voorbij. Zij ging in de tweede ronde onderuit.

Voortvarende start
Wijler ging voortvarend van start tegen Slawomir Naploszek. Hij leek de klus snel te kunnen klaren, want set 1 ging met 27-24 naar de schutter uit Ohé en Laak en set 2 won hij met de cijfers 28-27. De Poolse opponent kwam zo al snel in de verdrukking.

Naploszek won echter de derde set (27-28) en Wijler moest alle zeilen bijzetten om in de vierde set overeind te blijven: door een tien met zijn laatste pijl eindigde die set gelijk (28-28). Ook in de vijfde set hielden de twee elkaar in balans (27-27), wat voor Wijler voldoende was om door te stoten.

Later op de dag komt hij opnieuw in actie.

Achter de feiten aan
Schloesser won donderdag haar eerste partij op het nippertje, want ze rekende via een shoot-off af met Svetlana Gomboeva. Zo'n twintig minuten later wachtte direct de volgende confrontatie, in de tweede ronde tegen Lisa Barbelin. De Française bleek een zware kluif voor Schloesser.

Lees ook: Gabriela Schloesser via shoot-off door in Tokio

De genaturaliseerde Mexicaanse, die in Nuth woont, liep van begin af aan achter de feiten aan tegen Barbelin. Mede doordat Schloesser twee keer in de vijf schoot kon ze geen potten breken en ging ze in drie sets (24-21, 28-26, 29-24) onderuit.

Zilver
Schloesser en Wijler waren afgelopen zaterdag samen succesvol in de gemengde landenwedstrijd. Het Limburgs duo greep een zilveren medaille, destijds het eerste eremetaal van Nederland op deze Spelen.

Lees ook: Handboogschutters Schloesser en Wijler grijpen zilver

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen