Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbikester Laura de Vaan voor derde keer wereldkampioen

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 22:54

Laura de Vaan is voor de derde keer wereldkampioen tijdrijden geworden. De uit Baexem afkomstige handbikester legde in het Italiaanse Maniago beslag op deze titel, die zij ook al in 2011 en 2015 won.

Zij was op het 13,6 kilometer lange parcours ruim een minuut sneller dan haar naaste concurrente Andrea Eskau. In de wegwedstrijd kwam De Vaan in de sprint luttele centimeters te kort op de Duitse handbikester.

Dichte wielen
"Ik zou de tijdrit met dichte wielen rijden", vertelt de
Baexemse tegen L1. "Maar tijdens het inrijden veranderde het weer en viel de regen plots met bakken uit de lucht. Een van de mecaniciens kwam toen aanhollen met de mededeling mijn wielen te wisselen omdat het flink was gaan waaien en de dranghekken door de lucht vlogen." Bij de start werd het droger. De Vaan had daarna de slag snel te pakken en won overtuigend.

Kabel
Bij de wegwedstrijd had De Vaan aanvankelijk problemen met een rem- en
versnellingskabel die bleven haken, maar dat was na enkele kilometers opgelost. Bij de eerste klim voerde zij het tempo op en kon alleen Andrea Eskau haar volgen. In de sprint wist de Duitse haar net voor te blijven.

"Aan de ene kant baal ik, maar aan de andere kant ben ik er ook trots op dat ik er zo dichtbij zat. Dichterbij ben ik nog nooit geweest", aldus Laura de Vaan.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen