Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbikester Laura de Vaan gaat voor goud in Rio

Geplaatst opdonderdag 21 juli 2016 - 20:24

De Limburgse handbikester Laura de Vaan wil voor goud gaan in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Rio. Dat zei ze in het L1-programma Tour de L1mbourg.

De Vaan haalde eerder brons en zilver in Londen en was wereldkampioen tijdrit vorig jaar. "Alles staat in het teken van goud. Het is wel een heel ander parcours. Dat vraagt wel een andere voorbereiding."

Baan
De Vaan combineert haar topsport met een baan. Al vindt ze dat enorm lastig om te combineren. "Vaak heb je echt geen energie na een training. En zeker deze periode staat het allemaal wat werk betreft, op een laag pitje." Laura werkt aan haar proefschrift.

'Rammen met je armen'
De opening van de Paralympische Spelen is op 7 september. Eind augustus is er nog laatste stage en dan vliegen we meteen door naar Rio. "En dan is het 20 kilometer rammen met je armen", lacht De Vaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Brons voor handbikester Laura de Vaan in Rio
Zilver voor Laura de Vaan in wegwedstrijd in Rio
Laura de vaan mag niet naar Tokio
Handbiker deelname aan Paralympics ontzegd door handicap
De Vaan tijdritkampioen bij handbikers
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen