Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbiker Valize 210 kilometer onderweg voor het goede doel

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 15:43

Handbiker Mitch Valize uit Heerlen is woensdag met zijn handbike 210 kilometer onderweg geweest voor de Maartens Foundation, die een geschikte sport zoekt voor mensen die uit een revalidatie komen.

De handbiker uit Heerlen werd bij revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek opgepikt door oud-wielrenner Rob Harmeling. Samen gingen ze op weg naar een revalidatiecentrum in Eindhoven.

Maartens Foundation
Harmeling is bezig aan een tocht van 1200 kilometer, langs 15 revalidatiecentra in geheel Nederland. Op deze manier wil de oud-wielrenner aandacht vragen voor de Maartens Foundation. Mitch Valize is een aantal jaren geleden ook geholpen door deze stichting. Na het proberen van een aantal sporten kwam hij erachter dat handbiken het meest geschikt voor hem was.

Gouden medaille
Valize behaalde onlangs met zijn handbike een gouden medaille op de Paralympische spelen in Tokio. Eerder dit jaar had hij zich ook al tot wereldkampioen gekroond. Ook oud-wielrenners Bram Tankink en Frans Maassen reden met Valize en Harmeling mee naar Eindhoven. Schaatser Erben Wennemars melde zich eveneens in Hoensbroek om zich bij de wielrenners aan te sluiten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen