Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbiker Tim de Vries fietst Pieterpad in twee dagen

Geplaatst opmaandag 2 november 2020 - 9:41

Handbiker Tim de Vries heeft 4600 euro opgehaald door in twee dagen het Pieterpad af te leggen. Dat is een afstand van bijna 500 kilometer van het Groningse Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Hij finishte zondag om 16:30 uur, nadat hij zaterdagochtend om 07:00 uur vertrokken was vanuit Groningen.

Ploeteren in de klei
De tocht ging voor een deel over onverharde wegen. "Ik schrok daar wel van en dacht in het begin dat ik daardoor mijn gemiddelde snelheid van 28 tot 30 kilometer per uur niet zou halen", aldus de drievoudig wereldkampioen handbiken op L1 Radio. Maar ondanks het 'ploeteren in de klei' viel dat uiteindelijk nog mee. De tocht verliep volgens planning.

498 kilometer
De handbiker uit Vinkeveen koos het Pieterpad niet voor niets: hij had een route nodig waarop hij geld kon inzamelen en het Pieterpad is een lange, bekende en mooie route. "Al heb ik van de bezienswaardigheden onderweg niet veel meegekregen." De tocht was ook een aardige voorbereiding op de Paralympics in Tokio volgend jaar. Gezien de afstand was het een goede oefening qua duursport en ook op het mentale vlak.

Gehandicapte kinderen
De Vries is het hele jaar al ambassadeur van de Cruyff Foundation. Met de sponsortocht zamelt hij geld in om ook kinderen die dat nodig hebben te laten fietsen met een aangepaste fiets. "Zeker in deze periode is het belangrijk om kinderen in beweging te krijgen."

Het doel was om met de actie minimaal 2500 euro in te zamelen. Dat is nu dus al bijna het dubbele. Tot vrijdag kan er nog gedoneerd worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen