Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbiker Tim de Vries fietst Pieterpad in twee dagen

Geplaatst opmaandag 2 november 2020 - 9:41

Handbiker Tim de Vries heeft 4600 euro opgehaald door in twee dagen het Pieterpad af te leggen. Dat is een afstand van bijna 500 kilometer van het Groningse Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Hij finishte zondag om 16:30 uur, nadat hij zaterdagochtend om 07:00 uur vertrokken was vanuit Groningen.

Ploeteren in de klei
De tocht ging voor een deel over onverharde wegen. "Ik schrok daar wel van en dacht in het begin dat ik daardoor mijn gemiddelde snelheid van 28 tot 30 kilometer per uur niet zou halen", aldus de drievoudig wereldkampioen handbiken op L1 Radio. Maar ondanks het 'ploeteren in de klei' viel dat uiteindelijk nog mee. De tocht verliep volgens planning.

498 kilometer
De handbiker uit Vinkeveen koos het Pieterpad niet voor niets: hij had een route nodig waarop hij geld kon inzamelen en het Pieterpad is een lange, bekende en mooie route. "Al heb ik van de bezienswaardigheden onderweg niet veel meegekregen." De tocht was ook een aardige voorbereiding op de Paralympics in Tokio volgend jaar. Gezien de afstand was het een goede oefening qua duursport en ook op het mentale vlak.

Gehandicapte kinderen
De Vries is het hele jaar al ambassadeur van de Cruyff Foundation. Met de sponsortocht zamelt hij geld in om ook kinderen die dat nodig hebben te laten fietsen met een aangepaste fiets. "Zeker in deze periode is het belangrijk om kinderen in beweging te krijgen."

Het doel was om met de actie minimaal 2500 euro in te zamelen. Dat is nu dus al bijna het dubbele. Tot vrijdag kan er nog gedoneerd worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen