Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbiker Mitch Valize kwam, zag en overwon: 'Waanzinnig'

Geplaatst opwoensdag 1 september 2021 - 10:25

Genieten, met een hoofdletter G. Dat is precies wat handbiker Mitch Valize nu doet nadat hij op de Paralympische Spelen van Tokio woensdag goud heeft veroverd.

"Waanzinnig. Met mij gaat het heel goed", zegt de 26-jarige Heerlenaar op L1 Radio.

Hangen
Voor Valize was het zijn tweede gouden plak. Dinsdag was hij al de beste in de tijdrit in de klasse H5. "Het was een hele zware rit. Er waren heel veel mensen goed in vorm en daar hadden we geen rekening mee gehouden. Ze bleven tot de laatste kilometers hangen", vertelt de winnaar.

Video: L1

De spanning is om te snijden
Toch bleef olympisch debutant Valize in een spannende sprint de Fransman Loïc Vergnaud net voor. "Hij had een heel klein gaatje de laatste kilometer. De allerlaatste meters kwam ik eroverheen en won ik alsnog. Het was heel spannend tot de laatste meters." Tim de Vries pakte het brons. Dat betekent dat de handbikers met zijn tweeën op het podium staan. "Onbeschrijfelijk", aldus een tevreden Valize.

Lees ook: Valize gaat als een speer en pakt weer paralympisch goud

Ontlading
Valize kwam, zag en overwon. En dat hebben zijn familieleden en vrienden ook ervaren. In een filmpje is te zien hoe de ontlading bij het thuisfront groot was toen de twintiger in de laatste meters zijn tweede gouden plak wist te bemachtigen. De handbiker heeft de video ook al gezien. "Heel mooi om te zien hoe zij de sprint ervaren hebben. Dat vind ik heel emotioneel", reageert Valize.

Bekijk hier hoe het thuisfront reageerde toen Valize voor de tweede keer goud behaalde:

Terug naar huis
Voor nu is de handbiker klaar. Vrijdagochtend Japanse tijd vliegt hij terug naar Nederland en dan vinden de festiviteiten en huldigingen plaats met onder meer TeamNL. "We gaan dinsdag nog op bezoek bij de koning en koningin. Daarna word ik losgelaten", grapt Valize.

Video NOS
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen