Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalwedstrijd Oranjedames op EK uitgesteld

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 10:04

De handbalwedstrijd van het Nederlands damesteam tegen Servië is door een coronageval bij de tegenstander uitgesteld. De eerste groepswedstrijd stond voor vrijdagavond in het speelschema gepland.

Door een positieve coronatest bij één van de Servische speelsters is de organisatie genoodzaakt om de wedstrijd voorlopig te verplaatsen naar zaterdagavond.

Openingsduel
De Nederlandse handbaldames zullen daardoor een dag langer moeten wachten voordat ze hun openingsduel van dit kampioenschap kunnen spelen. In de Nederlandse selectie zitten drie Limburgse speelsters: Larissa Nusser, Inger Smits en Harma van Kreij.

Positief getest bij aankomst
De Europese handbalfederatie verklaart dat er bij de tegenstander van Oranje bij aankomst in Denemarken één positief testresultaat was. De overige Servische teamleden zijn negatief getest.

Twee keer opnieuw testen
De gehele Servische ploeg is direct na positieve uitslag in isolement gegaan. In de aanloop naar het geplande duel van zaterdagavond worden de speelsters twee keer opnieuw getest. Indien beide testen negatief zijn kan er om 20:30 uur tegen Nederland gespeeld worden.

Strenge maatregelen
Larissa Nusser uit Born gaf al vooraf aan dat er zeer strenge maatregelen gelden tijdens dit toernooi. Alle speelsters van de deelnemende ploegen worden elke 72 uur getest. Buiten de wedstrijden en trainingen is er voor de speelsters weinig bewegingsvrijheid. Een bezoek aan een stad of bezienswaardigheid in de buurt is uit den boze.

Weinig rust
Een dag na het duel met Servië is Kroatië al de tegenstander. Dinsdag treft Oranje Hongarije.

Oranje, regerend wereldkampioen, pakte twee jaar geleden brons op het EK en werd vier jaar geleden tweede.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen