Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalvrouwen in wachtkamer na overwinning op Zuid-Korea

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 9:10

De Nederlandse handbalsters hebben zich gerevancheerd op het WK handbal in Japan. Oranje won na het verlies tegen Duitsland en Denemarken overtuigend van Zuid-Korea met 40-33.

Het was een cruciaal duel. Na de twee verloren wedstrijden moest Oranje winnen om uitzicht te houden op de halve finales. Het Nederlands team, met Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen, is wel nog afhankelijk van de uitkomsten van de twee andere duels in de poule.

Spanning
Het wordt nagelbijten voor de handbaldames. Mocht Servië winnen, dan eindigt Nederland alsnog als tweede in de poule en plaatst het zich voor de halve finale. Mocht Servië niet winnen, dan is de wedstrijd Noorwegen-Duitsland belangrijk. Deze wedstrijd mag niet in een gelijkspel eindigen. Deze twee wedstrijden worden later op woensdag gespeeld.

Even 10 punten verschil
Oranje speelde prima tegen Zuid-Korea. Halverwege de wedstrijd was de stand 23-16. Oranje stond zelfs even voor met 10 punten verschil. Lois Abbingh was de grote uitblinker in de wedstrijd met elf doelpunten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen