Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalvrouwen in wachtkamer na overwinning op Zuid-Korea

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 9:10

De Nederlandse handbalsters hebben zich gerevancheerd op het WK handbal in Japan. Oranje won na het verlies tegen Duitsland en Denemarken overtuigend van Zuid-Korea met 40-33.

Het was een cruciaal duel. Na de twee verloren wedstrijden moest Oranje winnen om uitzicht te houden op de halve finales. Het Nederlands team, met Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen, is wel nog afhankelijk van de uitkomsten van de twee andere duels in de poule.

Spanning
Het wordt nagelbijten voor de handbaldames. Mocht Servië winnen, dan eindigt Nederland alsnog als tweede in de poule en plaatst het zich voor de halve finale. Mocht Servië niet winnen, dan is de wedstrijd Noorwegen-Duitsland belangrijk. Deze wedstrijd mag niet in een gelijkspel eindigen. Deze twee wedstrijden worden later op woensdag gespeeld.

Even 10 punten verschil
Oranje speelde prima tegen Zuid-Korea. Halverwege de wedstrijd was de stand 23-16. Oranje stond zelfs even voor met 10 punten verschil. Lois Abbingh was de grote uitblinker in de wedstrijd met elf doelpunten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen