Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalvrouwen verslaan Hongarije in EK-kwalificatie

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 20:14

De handbalsters van Oranje hebben Hongarije in eigen huis verslagen in de strijd voor kwalificatie voor het Europees kampioenschap.

In Györ won Nederland nipt met 18-19.

Smits en Steenbakkers
Bij Oranje, dat koploper is in de poule, speelden Inger Smits uit Geleen en Angela Steenbakkers mee. De handbalster uit Beringe moest in december tijdens het WK nog plaatsmaken voor Pearl van der Wissel.

Gelijk op
De Oranjevrouwen openden de score in de Hongaarse stad, maar stonden binnen vijf minuten met 4-1 achter. Nederland vocht zich weer op gelijke hoogte en in het resterende deel van de eerste helft ging de strijd tussen de twee teams gelijk op. Het team van bondscoach Helle Thomsen stond halverwege de wedstrijd met 11-10 achter.

Spannend slot
Nederland maakte kort na de hervatting gelijk en daarna bleef de stand lang in evenwicht. Vier minuten voor tijd bracht Lois Abbingh Oranje op 18-19. Hongarije was kort voor het eindsignaal nog dicht bij de gelijkmaker, maar doelvrouwe Tess Wester voorkwam de gelijkmaker.

Zondag staat de return in Eindhoven op het programma. Alle 6000 kaarten voor deze wedstrijd zijn verkocht.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen