Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalvrouwen verslaan Hongarije in EK-kwalificatie

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 20:14

De handbalsters van Oranje hebben Hongarije in eigen huis verslagen in de strijd voor kwalificatie voor het Europees kampioenschap.

In Györ won Nederland nipt met 18-19.

Smits en Steenbakkers
Bij Oranje, dat koploper is in de poule, speelden Inger Smits uit Geleen en Angela Steenbakkers mee. De handbalster uit Beringe moest in december tijdens het WK nog plaatsmaken voor Pearl van der Wissel.

Gelijk op
De Oranjevrouwen openden de score in de Hongaarse stad, maar stonden binnen vijf minuten met 4-1 achter. Nederland vocht zich weer op gelijke hoogte en in het resterende deel van de eerste helft ging de strijd tussen de twee teams gelijk op. Het team van bondscoach Helle Thomsen stond halverwege de wedstrijd met 11-10 achter.

Spannend slot
Nederland maakte kort na de hervatting gelijk en daarna bleef de stand lang in evenwicht. Vier minuten voor tijd bracht Lois Abbingh Oranje op 18-19. Hongarije was kort voor het eindsignaal nog dicht bij de gelijkmaker, maar doelvrouwe Tess Wester voorkwam de gelijkmaker.

Zondag staat de return in Eindhoven op het programma. Alle 6000 kaarten voor deze wedstrijd zijn verkocht.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen