Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalvrouwen verslaan Hongarije in EK-kwalificatie

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 20:14

De handbalsters van Oranje hebben Hongarije in eigen huis verslagen in de strijd voor kwalificatie voor het Europees kampioenschap.

In Györ won Nederland nipt met 18-19.

Smits en Steenbakkers
Bij Oranje, dat koploper is in de poule, speelden Inger Smits uit Geleen en Angela Steenbakkers mee. De handbalster uit Beringe moest in december tijdens het WK nog plaatsmaken voor Pearl van der Wissel.

Gelijk op
De Oranjevrouwen openden de score in de Hongaarse stad, maar stonden binnen vijf minuten met 4-1 achter. Nederland vocht zich weer op gelijke hoogte en in het resterende deel van de eerste helft ging de strijd tussen de twee teams gelijk op. Het team van bondscoach Helle Thomsen stond halverwege de wedstrijd met 11-10 achter.

Spannend slot
Nederland maakte kort na de hervatting gelijk en daarna bleef de stand lang in evenwicht. Vier minuten voor tijd bracht Lois Abbingh Oranje op 18-19. Hongarije was kort voor het eindsignaal nog dicht bij de gelijkmaker, maar doelvrouwe Tess Wester voorkwam de gelijkmaker.

Zondag staat de return in Eindhoven op het programma. Alle 6000 kaarten voor deze wedstrijd zijn verkocht.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen