Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalvrouwen Onder 20 op koers voor WK

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 19:15

De handbalvrouwen onder de 20 liggen op koers voor deelname aan het WK in Hongarije.

Wonnen de Oranjevrouwen hun eerste duel vrijdag in de kwalificatiepoule met 35-20 van Polen, zaterdag kregen hun Tjechische leeftijdsgenoten een oorwassing. In Gotenburg won het team van coach Robert Nijdam met 19-39. Nijdam gunde Larissa Nusser in de eerste helft rust. Halverwege de wedstrijd stond Nederland al met 5-17 voor.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd begon Nijdam met een andere basisopstelling. De dekking was slordiger dan in de eerste helft, waardoor de tegenstander aanmerkelijk vaker scoorde dan voor rust. Oranje liet zich niet onbetuigd en trof na rust 21 x doel.

De Nederlandse selectie, waarvan naast Nusser (Dalfsen) ook Maxime Drent en Kalia Klomp van V&L deel uitmaken, spelen zondag de laatste wedstrijd tegen gastland Zweden. De eerste twee van de poule plaatsen zich voor het wereldkampioenschap, dat van 1 tot en met 14 juli in Hongarije wordt gehouden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen