Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalvrouwen Onder 20 op koers voor WK

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 19:15

De handbalvrouwen onder de 20 liggen op koers voor deelname aan het WK in Hongarije.

Wonnen de Oranjevrouwen hun eerste duel vrijdag in de kwalificatiepoule met 35-20 van Polen, zaterdag kregen hun Tjechische leeftijdsgenoten een oorwassing. In Gotenburg won het team van coach Robert Nijdam met 19-39. Nijdam gunde Larissa Nusser in de eerste helft rust. Halverwege de wedstrijd stond Nederland al met 5-17 voor.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd begon Nijdam met een andere basisopstelling. De dekking was slordiger dan in de eerste helft, waardoor de tegenstander aanmerkelijk vaker scoorde dan voor rust. Oranje liet zich niet onbetuigd en trof na rust 21 x doel.

De Nederlandse selectie, waarvan naast Nusser (Dalfsen) ook Maxime Drent en Kalia Klomp van V&L deel uitmaken, spelen zondag de laatste wedstrijd tegen gastland Zweden. De eerste twee van de poule plaatsen zich voor het wereldkampioenschap, dat van 1 tot en met 14 juli in Hongarije wordt gehouden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen