Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalvrouwen Nusser en Smits met oranje naar WK finale

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 11:35

De Nederlandse handbalvrouwen, met Inger Smits uit Geleen en Larissa Nusser uit Born in de gelederen, hebben voor de tweede keer in de historie de finale van een WK bereikt.

De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade versloeg olympisch kampioen Rusland in de Japanse stad Kumamoto met 33-32. Laura van der Heijden schoot enkele seconden voor tijd de winnende treffer binnen.

Wereldtitel
Rusland was op dit WK nog ongeslagen, terwijl Oranje al drie keer had verloren. De Nederlandse handbalsters bereikten met wat hulp van andere landen toch de halve finales en daarin toonden ze weer hun klasse. De vrouwen mogen daarom net als vier jaar geleden gaan strijden om de wereldtitel én een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen van Tokio.

Verloren finale
Op het WK van 2015 verloor Oranje in de finale van Noorwegen. Twee jaar later pakte Nederland brons op de mondiale eindronde in Duitsland.

Hoog tempo
De handbalsters begonnen goed aan hun zesde halve finale op rij op een groot toernooi. Rusland opende weliswaar de score, maar Oranje nam onder aanvoering van Lois Abbingh en Estavana Polman het initiatief al snel over. De ploeg van Mayonnade speelde in een hoog tempo en gaf de Russinnen daardoor vaak amper de tijd om de verdediging op orde te hebben.

In de eindstrijd wacht zondag (12.30 uur Nederlandse tijd) de winnaar van het duel tussen Noorwegen en Spanje.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen