Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalvrouwen Nusser en Smits met oranje naar WK finale

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 11:35

De Nederlandse handbalvrouwen, met Inger Smits uit Geleen en Larissa Nusser uit Born in de gelederen, hebben voor de tweede keer in de historie de finale van een WK bereikt.

De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade versloeg olympisch kampioen Rusland in de Japanse stad Kumamoto met 33-32. Laura van der Heijden schoot enkele seconden voor tijd de winnende treffer binnen.

Wereldtitel
Rusland was op dit WK nog ongeslagen, terwijl Oranje al drie keer had verloren. De Nederlandse handbalsters bereikten met wat hulp van andere landen toch de halve finales en daarin toonden ze weer hun klasse. De vrouwen mogen daarom net als vier jaar geleden gaan strijden om de wereldtitel én een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen van Tokio.

Verloren finale
Op het WK van 2015 verloor Oranje in de finale van Noorwegen. Twee jaar later pakte Nederland brons op de mondiale eindronde in Duitsland.

Hoog tempo
De handbalsters begonnen goed aan hun zesde halve finale op rij op een groot toernooi. Rusland opende weliswaar de score, maar Oranje nam onder aanvoering van Lois Abbingh en Estavana Polman het initiatief al snel over. De ploeg van Mayonnade speelde in een hoog tempo en gaf de Russinnen daardoor vaak amper de tijd om de verdediging op orde te hebben.

In de eindstrijd wacht zondag (12.30 uur Nederlandse tijd) de winnaar van het duel tussen Noorwegen en Spanje.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen