Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbaltoppers geven bijzondere training aan jeugd

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2020 - 16:36

Voor de handbaltoppers Luc Steins en Larissa Nusser ligt de competitie stil door de coronacrisis en hebben ze nu de tijd voor een handbaltraining aan de jonge talenten van Rapiditas uit Weert.

Beide handballers zijn hun vanwege de uitbraak van het coronavirus gevlucht uit het land waar ze hun competitieduels spelen. Steins komt in Frankrijk uit voor Toulouse, Larissa Nusser speelt in Denenmarken voor Kopenhagen. In beide landen werd de handbalcompetitie al vrij snel stilgelegd.

Handbaltraining voor de jeugd
De internationals besloten daarom zich in eigen provincie in te zetten voor de jeugd. Dat kan omdat voor jonge kinderen de beperkingen om te sporten zijn opgeheven. Tot genoegen van de jonge handballers van Rapiditas. Zij kregen in de buitenlucht een handbaltraining van Steins en Nusser.

"Anderhalve-meter-training"
Steins: "Het is best lastig om een 'anderhalve-meter-training' op te zetten en oefeningen te bedenken die zinvol zijn. Fysiek contact hoort nu eenmaal bij handbal."

Ambassadeur Limburg Handbal
Larissa Nusser vindt het mooi om haar kennis aan de jeugd over te dragen. Dat maakt ook deel uit van haar werk als ambassadeur van Limburg Handbal. "Het is voor de jeugd belangrijk dat ze dicht bij huis stappen in het handbal kunnen maken", aldus Nusser.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen