Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters winnen kraker van Duitsland

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 19:51

De Nederlandse handbalsters - met Angela Steenbakkers uit Beringe - hebben de groepsfase van het WK afgesloten met een klinkende overwinning op gastland Duitsland. Oranje won in Leipzig de kraker met 31-23.

Nederland was totaal niet onder de indruk van de ambiance in de afgeladen sporthal en kreeg het fanatieke Duitse publiek stil met flitsend handbal.

Topschutter
Oranje leidde bij rust al met 18-10 en domineerde ook in de tweede helft. Lois Abbingh werd topschutter met negen doelpunten.

Eindklassering
Door de winst heeft Nederland in de poulefase zeven punten vergaard, evenveel als Duitsland. Tot welke eindklassering dat leidt in de groep, wordt pas duidelijk na het duel tussen Servië en Zuid-Korea later vandaag. Dan ook wordt bekend wie de tegenstander is in de achtste finales.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen