Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters winnen en treffen Frankrijk in kwartfinales

Geplaatst opmaandag 2 augustus 2021 - 14:19

De Nederlandse handbalsters hebben de groepsfase van de Olympische Spelen afgesloten met een overwinning op Montenegro: 30-29.

De wereldkampioen eindigt daardoor op de tweede plaats in groep A en neemt het woensdag in de kwartfinales op tegen Frankrijk, dat als derde eindigde in poule B. Op de Spelen van Rio 2016 verloor Oranje in de halve finales van de Françaises (23-24).

Europees Kampioenschap
Dat overkwam de handbalsters twee jaar later ook op het EK in Frankrijk, waar het gastland goud pakte. De Franse vrouwen haalden vorig jaar op het EK weer de finale, maar moesten hun titel toen afstaan aan Noorwegen. Nederland kwam op dat toernooi niet verder dan de zesde plaats.

In goede vorm
De handbalsters weten dat ze Frankrijk woensdag moeten verslaan om tot de laatste dag van de Spelen in Tokio te mogen blijven. Bij winst kan Oranje om de medailles gaan strijden. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade, een Fransman, steekt in goede vorm. De handbalsters wonnen in groep A op overtuigende wijze van Japan (32-21), Zuid-Korea (43-36) en Angola (37-28).

De regerend wereldkampioen moest het zaterdag wel afleggen tegen Noorwegen, zij het nipt (27-29).

Lees ook: Noorwegen bezorgt Nederlandse handbalsters eerste nederlaag

Larissa Nusser
In de laatste groepswedstrijd tegen Montenegro, waarin de tweede plek op het spel stond, ontbrak topschutter Lois Abbingh (23 goals). Zij kreeg rust met het oog op de kwartfinale en werd in de wedstrijdselectie vervangen door de Limburgse Larissa Nusser. Oranje keek in de openingsfase een tijdje tegen een achterstand aan.

Nadat Debbie Bont de stand op 6-6 had gebracht, nam Nederland het initiatief over. Halverwege leidde de ploeg van Mayonnade met 17-11. In de tweede helft liepen de handbalsters uit naar 25-16, maar ze lieten Montenegro in de slotfase terugkomen tot op één doelpunt. Nederland hield ternauwernood stand.

Noorse vrouwen
De Noorse vrouwen eindigden bovenaan in de poule, Oranje gaat als nummer 2 naar de kwartfinales. Frankrijk won in de andere poule twee wedstrijden, speelde één keer gelijk en verloor van Spanje en Rusland.

Lees ook: Medaille niet alleen droom, maar ook doel Smits en Nusser

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen