Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters walsen over Cuba heen: 51-23

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 8:45

De Nederlandse handbalsters hebben op het WK in Japan Cuba een enorme nederlaag bezorgd.

De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade strafte de Caribische ploeg af met ongekende cijfers: 51-23. De Limburgse handbalsters Inger Smits en Larissa Nusser kwamen allebei in actie.

Uitblinkster
Angela Malestein was uitblinker. De hoekspeelster maakte elf doelpunten. Lois Abbingh was goed voor tien treffers. Het was de tweede groepszege voor Oranje in Kumamoto. De ploeg won maandag van Angola, maar verloor zaterdag enigszins verrassend van Slovenië.

Belangrijke punten
De punten tegen Cuba waren dan ook hard nodig om kansrijk te blijven voor een vervolg in het toernooi. De eerste drie van de groep gaan door naar de hoofdronde. De komende ontmoetingen met de sterke landen Servië en Noorwegen worden cruciaal.

Beste zes
Nederland wil uiteindelijk op het WK bij de beste zes eindigen. In dat geval is er reëel uitzicht op deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Medailles
De handbalsters hebben op vier van de laatste vijf grote toernooien een medaille gewonnen: zilver op het WK 2015, zilver op het EK 2016, brons op het WK 2017 en brons op het EK 2018. Op de Spelen van Rio in 2016 eindigde de ploeg als vierde.

Zwakke tegenstander
Cuba gold vooraf al als de zwakste tegenstander in de poule en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. De Nederlandse ploeg kon ongestoord

zijn gang gaan: positiewisselingen doorvoeren, snelle combinaties uitvoeren en werken aan het doelsaldo. Bij rust leidde Oranje al met 22-11. Na rust liep de score onverminderd verder op. De magische grens van 50 doelpunten overschrijden wordt in handbal zelden vertoond.

Niet alles vlekkeloos
Niet dat alles vlekkeloos verliep. Af en toe liet de Nederlandse defensie wel heel makkelijk gaten vallen en mocht Cuba vrijuit werpen. Die tegendoelpunten deden nu geen pijn, maar tegen Servië of Noorwegen zal de dekking van Oranje beter moeten functioneren.

Monsterscore
Malestein stond op in haar 138e interland. De rechterhoekspeelster die bij de Duitse club Bietigheim onder contract staat, liet vanaf de eerste minuut zien hoe het moest tegen Cuba. Zij sloeg met haar doelpunten al snel een gaatje en na een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Dione Housheer en Bo van Wetering droegen met ieder vijf doelpunten ook bij aan de monsterscore.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen