Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters walsen over Cuba heen: 51-23

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 8:45

De Nederlandse handbalsters hebben op het WK in Japan Cuba een enorme nederlaag bezorgd.

De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade strafte de Caribische ploeg af met ongekende cijfers: 51-23. De Limburgse handbalsters Inger Smits en Larissa Nusser kwamen allebei in actie.

Uitblinkster
Angela Malestein was uitblinker. De hoekspeelster maakte elf doelpunten. Lois Abbingh was goed voor tien treffers. Het was de tweede groepszege voor Oranje in Kumamoto. De ploeg won maandag van Angola, maar verloor zaterdag enigszins verrassend van Slovenië.

Belangrijke punten
De punten tegen Cuba waren dan ook hard nodig om kansrijk te blijven voor een vervolg in het toernooi. De eerste drie van de groep gaan door naar de hoofdronde. De komende ontmoetingen met de sterke landen Servië en Noorwegen worden cruciaal.

Beste zes
Nederland wil uiteindelijk op het WK bij de beste zes eindigen. In dat geval is er reëel uitzicht op deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Medailles
De handbalsters hebben op vier van de laatste vijf grote toernooien een medaille gewonnen: zilver op het WK 2015, zilver op het EK 2016, brons op het WK 2017 en brons op het EK 2018. Op de Spelen van Rio in 2016 eindigde de ploeg als vierde.

Zwakke tegenstander
Cuba gold vooraf al als de zwakste tegenstander in de poule en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. De Nederlandse ploeg kon ongestoord

zijn gang gaan: positiewisselingen doorvoeren, snelle combinaties uitvoeren en werken aan het doelsaldo. Bij rust leidde Oranje al met 22-11. Na rust liep de score onverminderd verder op. De magische grens van 50 doelpunten overschrijden wordt in handbal zelden vertoond.

Niet alles vlekkeloos
Niet dat alles vlekkeloos verliep. Af en toe liet de Nederlandse defensie wel heel makkelijk gaten vallen en mocht Cuba vrijuit werpen. Die tegendoelpunten deden nu geen pijn, maar tegen Servië of Noorwegen zal de dekking van Oranje beter moeten functioneren.

Monsterscore
Malestein stond op in haar 138e interland. De rechterhoekspeelster die bij de Duitse club Bietigheim onder contract staat, liet vanaf de eerste minuut zien hoe het moest tegen Cuba. Zij sloeg met haar doelpunten al snel een gaatje en na een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Dione Housheer en Bo van Wetering droegen met ieder vijf doelpunten ook bij aan de monsterscore.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen