Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters Vandewal en Van Nijf stoppen bij Lintfort

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 17:14

Loes Vandewal uit Roggel en Becky van Nijf uit Venlo stoppen met handballen bij TüS Lintfort

Dat meldt Handbalinside.nl.

De twee Limburgers speelden afgelopen seizoen met Lintfort, een club net over de grens bij Venlo, in de tweede Bundesliga. Ook de Brabantse Lisanne van Hulten stopt bij de club.

Werk
Vandewal schrijft op Facebook dat ze rust gaat nemen. Haar carrière als handbalster valt haar zwaar in combinatie met haar werk. Voorlopig stopt ze met handballen. De goaltjesdief speelde in het shirt van Jong Oranje meerdere grote eindtoernooien. Via V&L (Geleen) en DOS kwam Vandewal in 2016 terecht in Duitsland.

Knie
De 27-jarige Van Nijf wil voorlopig een stapje terug doen, zo laat ze weten aan L1. "Vooral de manier waarop we nu moeten stoppen, is sneu." In het verleden heeft ze een drietal zware knieoperaties (kruisbanden) moeten ondergaan. Ze wil haar lichaam rust gunnen, maar ze wil een rentree zeker niet uitsluiten. Als bijvoorbeeld haar oude club zou bellen, "zou ze zeker gaan twijfelen." Nu is het tijd om even pas op de plaats te maken en rust te pakken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen