Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters in tranen na uitschakeling in Tokio

Geplaatst opwoensdag 4 augustus 2021 - 20:57

Het is de Nederlandse handbalploeg, met Larissa Nusser en Inger Smits, niet gelukt om zich te plaatsen voor de halve finale op de Olympische Spelen. Frankrijk was veel te sterk, 22-32.

Bondscoach Emmanuel Mayonnade van de Nederlandse handbalsters zag in de openingsfase van de kwartfinale op de Olympische Spelen tegen Frankrijk dat alles misging.

Bang
Oranje begon ontzettend slordig, schoot veel te geforceerd en na 7 minuten viel ook Lois Abbingh nog eens uit met een spierblessure. Keepster Tess Wester zag de ene na de andere bal langs zich vliegen. "Ik weet niet waarom, maar alles ging mis. Misschien waren we te bang voor de tegenstander", zei Mayonnade na de kansloze nederlaag.

Tranen
Handbalster Nycke Groot eindigde haar laatste wedstrijd in tranen. De 33-jarige Groot had haar carrière willen bekronen met een olympische medaille, maar Oranje werd weggespeeld door Frankrijk. "Tot vandaag heb ik er zo enorm van genoten. Maar we gaven het hier meteen weg. Ik vind dat we zo onder de maat hebben gespeeld, zo onder het niveau dat we kunnen halen, met zo weinig beleving. Ik ben vooral teleurgesteld in hoe wij op het veld stonden", aldus Groot, die de vechtlust miste in Oranje. Heel wat speelsters liepen na het duel in tranen richting de kleedkamer.

Contract
Het is de vraag of het Handbalverbond verder wil met bondscoach Emmanuel Mayonnade, wiens contract afloopt. De Fransman gaf zelf al aan graag door te willen bij Oranje.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen