Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters Smits en Nusser in trainingsgroep voor EK

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 18:02

Inger Smits en Larissa Nusser zijn nog niet zeker van een plek in de Nederlandse handbalselectie op het Europees Kampioenschap, maar maken wel deel uit van de trainingsgroep in de aanloop naar het toernooi.

Het tweetal zit in een groep van twaalf speelsters die zullen strijden om zes plekjes in de definitieve selectie.

Bewijzen
Tien speelsters die in de afgelopen jaren de kern vormden van het team dat sterk presteerde op de vorige eindtoernooien zijn al zeker van hun plek in het keurkorps van bondscoach Helle Thomsen. De Geleense Smits (24) en de Bornse Nusser (18) zullen zich vanaf 19 november moeten bewijzen in de trainingsgroep om zich uiteindelijk bij dat tiental te kunnen voegen.

Eerste eindtoernooi
Het zou voor zowel Smits als Nusser het eerste eindtoernooi met de nationale hoofdmacht zijn. Oranje stuit op het EK dat in december in Frankrijk gehouden wordt in de poulefase op achtereenvolgens Hongarije, Spanje en Kroatië. Daarvóór wordt onder meer nog geoefend tegen Angola.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen