Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters onder 19 beginnen EK met zege

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 16:15

De Nederlandse handbalsters zijn het EK onder 19 in Hongarije begonnen met nipte winst. Duitsland werd met 31-30 verslagen.

In het Nederlands team neemt Larissa Nusser uit Born, spelend bij København Håndbold, een belangrijke positie in in de opbouw.

Akelig
Bij rust leidde het team van bondscoach Monique
Tijsterman donderdagmiddag met 17-13. In de eerste minuten van de tweede helft werd het verschil nog iets groter (21-16), maar met nog zo'n zeven minuten te spelen kwam Duitsland (27-28) nog akelig dichtbij. Dat bleef zo tot het eind. De oranje-speelsters waren in die laatste fase voornamelijk te slordig in de passing. Oranje kwam nog goed weg toen het met een half minuutje te spelen op voorsprong kwam en Duitsland daarna nog bij de één na laatste poging de paal raakte.

Poule
Op het EK in
Györ zijn vier groepen met elk vier landen. De nummers een en twee plaatsen zich voor de hoofdronde, waarin ze zich moeten kwalificeren voor de (halve) finales. Nederland is, naast Duitsland, ingedeeld in de poule met Denemarken en Kroatië.

Vrijdagmiddag vervolgt Oranje het EK met de wedstrijd tegen Denemarken. Zondagmiddag wordt de laatste groepswedstrijd gespeeld tegen Kroatië.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen