Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Handbalsters onder 19 beginnen EK met zege

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 16:15

De Nederlandse handbalsters zijn het EK onder 19 in Hongarije begonnen met nipte winst. Duitsland werd met 31-30 verslagen.

In het Nederlands team neemt Larissa Nusser uit Born, spelend bij København Håndbold, een belangrijke positie in in de opbouw.

Akelig
Bij rust leidde het team van bondscoach Monique
Tijsterman donderdagmiddag met 17-13. In de eerste minuten van de tweede helft werd het verschil nog iets groter (21-16), maar met nog zo'n zeven minuten te spelen kwam Duitsland (27-28) nog akelig dichtbij. Dat bleef zo tot het eind. De oranje-speelsters waren in die laatste fase voornamelijk te slordig in de passing. Oranje kwam nog goed weg toen het met een half minuutje te spelen op voorsprong kwam en Duitsland daarna nog bij de één na laatste poging de paal raakte.

Poule
Op het EK in
Györ zijn vier groepen met elk vier landen. De nummers een en twee plaatsen zich voor de hoofdronde, waarin ze zich moeten kwalificeren voor de (halve) finales. Nederland is, naast Duitsland, ingedeeld in de poule met Denemarken en Kroatië.

Vrijdagmiddag vervolgt Oranje het EK met de wedstrijd tegen Denemarken. Zondagmiddag wordt de laatste groepswedstrijd gespeeld tegen Kroatië.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen