Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters herpakken zich op WK

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 10:02

De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste zege op het WK geboekt. Na de nederlaag tegen Slovenië (26-32) moest Angola er met 35-28 aan geloven in het Japanse Kumamoto.

Larissa Nusser uit Born scoorde één keer. Lois Abbingh was de belangrijkste speelster voor Oranje.

Afrika
Zij nam het team bij de hand tegen de fysieke sterke kampioen van Afrika. Ze was niet alleen goed voor 11 punten, maar bracht ook veel ploeggenoten in stelling. Nederland kon de zege goed gebruiken na de valse start op het WK.

Hoofdronde
Het team van de nieuwe Franse bondscoach Emmanuel Mayonnade moet bij de eerste drie van de groep eindigen om de hoofdronde te bereiken. Noorwegen, Servië en sinds zaterdag ook Slovenië lijken de grootste concurrenten voor Oranje in de poule.

Druk programma
Oranje speelt dinsdag tegen Cuba, dat al ruim heeft verloren van Noorwegen en Servië. Op donderdag volgt een ontmoeting met Servië en Noorwegen is vrijdag de tegenstander in de laatste groepswedstrijd. Angola verloor zaterdag al ruim van Servië (25-32). De ploeg is als kampioen van Afrika al zeker van deelname aan de Spelen in Tokio.

Slordig
Nederland nam al snel een voorsprong van drie treffers tegen Angola en leidde bij rust met 17-12. Toch was het Angola dat steeds terugkwam in de wedstrijd door slordigheden in het spel van het Nederlands team. Tegen Servië en Noorwegen zal Oranje beter moeten dekken. Nederland heeft als doelstelling om op het WK bij de beste zes te eindigen. In dat geval is er uitzicht op deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Inger Smits
Aderlating voor het team is de knieblessure van Kelly Dulfer. Zij blijft op het WK in Japan tegen Angola en Cuba uit voorzorg aan de kant. Door de kwetsuur hoeft Inger Smits uit Geleen niet op de tribune plaats te nemen maar is ze toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen