Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters gekozen tot Sportploeg van het Jaar

Geplaatst opwoensdag 18 december 2019 - 22:53

Het Nederlands vrouwenhandbalteam is gekozen tot Sportploeg van het Jaar.

Het team van bondscoach Emmanuel Mayonnade, met Inger Smits (Geleen) en Larissa Nusser (Born), won zondag in Japan historisch goud op het WK in Japan na een zinderende finale tegen Spanje.

Regels wijzigen
Sportkoepel NOC*NSF wijzigde in de afgelopen dagen in allerijl de regels om de succesvolle handbalploeg alsnog te kunnen toevoegen aan de genomineerden. De handbalsters kregen op het Sportgala in de Amsterdamse AFAS Live de meeste stemmen van de sporters en de vakjury. Het vrouwenteam, dat dinsdag nog feestelijk werd onthaald op Schiphol bij terugkeer in Nederland, kreeg de bijbehorende Jaap Eden Trofee uit handen van actrice Monic Hendrickx.

Bekroning
De handbalsters van Oranje behaalden in 2015 al zilver op het WK, maar in het Japanse Kumamoto volgde de ultieme bekroning van hun gestage opmars naar de wereldtop. Het toernooi begon nog stroef met een nederlaag tegen Slovenië, maar Oranje richtte zich op en boekte knappe zeges op Servië, Noorwegen en in de halve finale op Rusland.

Lees ook: Nederlandse handbalsters in slotseconde wereldkampioen

Erg dankbaar
Estavana Polman werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi, Lois Abbingh was de topscorer met liefst 71 treffers. "We zijn heel erg verrast hier te staan. Een week geleden hadden we dat niet gedacht. We zijn heel erg dankbaar dat de regels van het gala voor ons een beetje zijn aangepast", aldus aanvoerster Danick Snelder. "We staan hier met een hele mooie groep. Maar er zijn ook meiden bij die net niet voor het WK zijn geselecteerd of geblesseerd zijn. Zij horen er ook bij en hebben het handbal ook op de kaart gezet. We hopen dat we nog mooie dingen mee gaan maken op de Olympische Spelen in Tokio."

Voetbalsters
De handbalsters wonnen de verkiezing van Ajax, de teamsprinters van het baanwielrennen, de roeiers van de dubbelvier en het Nederlands vrouwenvoetbalteam. Daardoor grepen voetbalsters Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst en Lynn Wilms uit Tegelen naast de titel.

Afgetroefd
Max Verstappen werd eerder op de avond door wielrenner Mathieu van der Poel afgetroefd, die de titel Sportman van het Jaar kreeg. Verstappen werd maandag wel in Venlo verkozen tot Limburgs Sportman van het Jaar.

Lees ook: Gold Race-winnaar Van der Poel troeft Verstappen af

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen