Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters eindelijk sterker dan Noorwegen

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 16:06

De Nederlandse handbalsters, met Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen in de selectie, hebben afgerekend met Noorwegen, de ploeg die de afgelopen jaren altijd te sterk was en een onneembare vesting leek.

Op het WK in Japan brak Oranje eindelijk de ban en won het met 30-28.

Groepswinnaar
Door die onverwachte overwinning eindigde de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade zelfs als groepswinnaar en neemt het vier belangrijke punten mee de volgende ronde in.

Drievoudig wereldkampioen
Na de eerste helft leek het er op dat de Scandinavische grootmacht weer zou winnen. De drievoudig wereldkampioen leidde bij rust met 18-14. Maar in de tweede helft slaagde Oranje erin het Noorse spel steeds meer te ontregelen en zelfs te overvleugelen. Hoofdrollen waren weggelegd voor keepster Tess Wester en aanjaagster Estavana Polman, die in de beslissende fase de goals maakte.

Lees ook: Handbalsters door op WK in Japan

Buigen
De Nederlandse handbalsters moesten op de laatste vijf grote toernooien steeds buigen voor Noorwegen. Vorig jaar, op het EK in Frankrijk, was er zelfs sprake van een afstraffing. Op het WK in 2015 en het EK in 2016 kon Oranje het strijdtoneel nog wel met opgeheven hoofd verlaten. Toen was Noorwegen te sterk in de finale en verdiende Nederland twee keer zilver.

Onmogelijk opgave
In Kumamoto wilde Oranje eindelijk eens breken met die negatieve reeks, maar dat leek aanvankelijk opnieuw een onmogelijke opgave. Noorwegen was in de eerste helft veel beter. Vedette Stine Oftedal was bijna niet af te stoppen en keepster Silje Solberg stond keer op keer een score van Nederland in de weg. Bij rust leidden de Noorse vrouwen met 18-14.

Lees ook: Familie Nusser volgt zenuwslopend WK-duel dochter Larissa

Vechtmachine
Na de hervatting ontpopte Oranje zich als een ware vechtmachine die ook geconcentreerd te werk kan gaan. Het lukte steeds beter de Noorse dekking te omzeilen en geleidelijk de achterstand goed te maken. Met nog tien minuten op klok nam Oranje via een goal van topschutter Lois Abbingh zelfs de leiding: 26-25.

Cruciale slotfase
Toen brak de periode aan waarin Polman zich onderscheidde. Ze was in de eerste helft nauwelijks zichtbaar, maar in de cruciale slotfase werkte zij kort achter elkaar drie keer de bal in het doel. Met een voorsprong van 30-27 ging Oranje de laatste minuten in en hield wonderwel stand tegen de ploeg die op Olympische Spelen van Rio in 2016 Nederland ook nog eens van het brons had afgehouden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen