Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters door op WK in Japan

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 13:25

De Nederlandse handbalsters zijn door naar de hoofdronde op het WK in Japan. Oranje plaatste zich met een duidelijke 36-23 zege op Servië.

Larissa Nusser (Born) kreeg speelminuten van bondscoach Emmanuel Mayonnade, Inger Smits (Geleen) bleef wisselspeelster in dit duel.

Olympische Spelen
Het Nederlands team eindigt in de poule in ieder geval bij de eerste drie en houdt daarmee uitzicht op deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. De beste drie landen uit de vier groepen kwalificeren zich voor de tweede ronde, waarin er twee poules van zes worden gevormd. Nederland moet bij de top zeven eindigen om zich te plaatsen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT).

Het resultaat in de laatste groepswedstrijd, vrijdag tegen het eveneens al voor de hoofdronde geplaatste Noorwegen, is nog van belang. De punten die worden behaald tegen de ploegen die doorgaan, blijven namelijk meetellen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen