Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters door op WK in Japan

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 13:25

De Nederlandse handbalsters zijn door naar de hoofdronde op het WK in Japan. Oranje plaatste zich met een duidelijke 36-23 zege op Servië.

Larissa Nusser (Born) kreeg speelminuten van bondscoach Emmanuel Mayonnade, Inger Smits (Geleen) bleef wisselspeelster in dit duel.

Olympische Spelen
Het Nederlands team eindigt in de poule in ieder geval bij de eerste drie en houdt daarmee uitzicht op deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. De beste drie landen uit de vier groepen kwalificeren zich voor de tweede ronde, waarin er twee poules van zes worden gevormd. Nederland moet bij de top zeven eindigen om zich te plaatsen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT).

Het resultaat in de laatste groepswedstrijd, vrijdag tegen het eveneens al voor de hoofdronde geplaatste Noorwegen, is nog van belang. De punten die worden behaald tegen de ploegen die doorgaan, blijven namelijk meetellen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen