Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters alsnog naar laatste vier WK

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 14:08

De Nederlandse handbalsters, met Inger Smits uit Geleen en Larissa Nusser uit Born in de gelederen, zijn toch door naar de halve finales van het WK handbal in Japan.

Dankzij de overwinning van Noorwegen op Duitsland (32-29) eindigde de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade alsnog als tweede in de poule en plaatste hij zich voor de zesde keer op rij voor de halve finales in een titeltoernooi.

Spanning
Oranje moest lang wachten in Kumamoto voordat er zekerheid was. Het team boekte zelf de noodzakelijke zege op Zuid-Korea (40-33) om nog een kans te houden op de halve finales, maar was afhankelijk van de resultaten van de resterende twee duels in de hoofdronde.

Poule
Na het gelijkspel tussen Servië en Denemarken (26-26) en de overwinning van de Noorse ploeg op Duitsland was de eindstand duidelijk: Noorwegen met 8 punten door als nummer één en Nederland met 6 punten als nummer twee. Duitsland en Servië bleven steken op 5 punten.

Olympisch kampioen
Tegenstander in de halve finales op vrijdag is olympisch kampioen Rusland, de enige ploeg die dit WK alle wedstrijden heeft gewonnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen