Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalmannen zonder Luc Steins langs Oekraïne

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 20:01

Het Nederlands mannenhandbalteam heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Oekraïne gewonnen.

Zonder de vrijdag geblesseerd geraakte Luc Steins werd de Oost-Europese ploeg met 30-26 geklopt.

Uit voorzorg
Spelmaker Steins viel vrijdag uit in het verloren oefenduel tegen Tunesië. Zaterdag bleef hij uit voorzorg aan de kant tegen Oekraïne. De wedstrijden worden gespeeld in het kader van de Yellow Cup, een vriendschappelijk toernooi ter voorbereiding op het EK handbal.

Lees ook: Blessure Luc Steins bij oefennederlaag handbalheren

Langste eind
Nederland begon scherp aan het duel en kon daardoor met een voorsprong gaan rusten: 17-13. Na de pauze werd de marge vergroot en zou het pas tot het slot van het duel duren totdat Oekraïne enigszins terugkrabbelde. Bij een stand van 28-26 leek het nog even spannend te worden, maar Nederland trok uiteindelijk aan het langste eind.

Zeven Limburgers
In tegenstelling tot vrijdag kwamen de Limburgers Jasper Adams (Geleen) en Lucs broer Ivo Steins (Voerendaal) zaterdag wel in actie. In totaal telt de twintigkoppige selectie zeven Limburgers. Na de oefenwedstrijd van zondag tegen Zwitserland verkleint bondscoach Erlingur Richardsson zijn selectie tot zestien spelers. Zij zullen Nederland gaan vertegenwoordigen op het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk.

Lees ook: Zeven Limburgers in voorlopige selectie EK handbal

EK
Het EK begint voor Nederland op 9 januari met een wedstrijd tegen Duitsland. Nederland doet voor het eerst in de geschiedenis mee aan het Europees eindtoernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen