Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalmannen zonder Luc Steins langs Oekraïne

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 20:01

Het Nederlands mannenhandbalteam heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Oekraïne gewonnen.

Zonder de vrijdag geblesseerd geraakte Luc Steins werd de Oost-Europese ploeg met 30-26 geklopt.

Uit voorzorg
Spelmaker Steins viel vrijdag uit in het verloren oefenduel tegen Tunesië. Zaterdag bleef hij uit voorzorg aan de kant tegen Oekraïne. De wedstrijden worden gespeeld in het kader van de Yellow Cup, een vriendschappelijk toernooi ter voorbereiding op het EK handbal.

Lees ook: Blessure Luc Steins bij oefennederlaag handbalheren

Langste eind
Nederland begon scherp aan het duel en kon daardoor met een voorsprong gaan rusten: 17-13. Na de pauze werd de marge vergroot en zou het pas tot het slot van het duel duren totdat Oekraïne enigszins terugkrabbelde. Bij een stand van 28-26 leek het nog even spannend te worden, maar Nederland trok uiteindelijk aan het langste eind.

Zeven Limburgers
In tegenstelling tot vrijdag kwamen de Limburgers Jasper Adams (Geleen) en Lucs broer Ivo Steins (Voerendaal) zaterdag wel in actie. In totaal telt de twintigkoppige selectie zeven Limburgers. Na de oefenwedstrijd van zondag tegen Zwitserland verkleint bondscoach Erlingur Richardsson zijn selectie tot zestien spelers. Zij zullen Nederland gaan vertegenwoordigen op het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk.

Lees ook: Zeven Limburgers in voorlopige selectie EK handbal

EK
Het EK begint voor Nederland op 9 januari met een wedstrijd tegen Duitsland. Nederland doet voor het eerst in de geschiedenis mee aan het Europees eindtoernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen