Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalmannen zonder Luc Steins langs Oekraïne

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 20:01

Het Nederlands mannenhandbalteam heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Oekraïne gewonnen.

Zonder de vrijdag geblesseerd geraakte Luc Steins werd de Oost-Europese ploeg met 30-26 geklopt.

Uit voorzorg
Spelmaker Steins viel vrijdag uit in het verloren oefenduel tegen Tunesië. Zaterdag bleef hij uit voorzorg aan de kant tegen Oekraïne. De wedstrijden worden gespeeld in het kader van de Yellow Cup, een vriendschappelijk toernooi ter voorbereiding op het EK handbal.

Lees ook: Blessure Luc Steins bij oefennederlaag handbalheren

Langste eind
Nederland begon scherp aan het duel en kon daardoor met een voorsprong gaan rusten: 17-13. Na de pauze werd de marge vergroot en zou het pas tot het slot van het duel duren totdat Oekraïne enigszins terugkrabbelde. Bij een stand van 28-26 leek het nog even spannend te worden, maar Nederland trok uiteindelijk aan het langste eind.

Zeven Limburgers
In tegenstelling tot vrijdag kwamen de Limburgers Jasper Adams (Geleen) en Lucs broer Ivo Steins (Voerendaal) zaterdag wel in actie. In totaal telt de twintigkoppige selectie zeven Limburgers. Na de oefenwedstrijd van zondag tegen Zwitserland verkleint bondscoach Erlingur Richardsson zijn selectie tot zestien spelers. Zij zullen Nederland gaan vertegenwoordigen op het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk.

Lees ook: Zeven Limburgers in voorlopige selectie EK handbal

EK
Het EK begint voor Nederland op 9 januari met een wedstrijd tegen Duitsland. Nederland doet voor het eerst in de geschiedenis mee aan het Europees eindtoernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen