Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers wellicht toch naar WK

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 9:00

De Nederlandse handballers kunnen misschien toch afreizen naar Egypte voor het WK.

Twee landenteams hebben zich al afgemeld vanwege besmettingen in de selectie. Oranje is derde reserve.

Zes reserves
Oranje is nu de eerst volgende om aan het WK deel te nemen, mocht er een team zich terugtrekken. De Internationale Handbalfederatie (IHF) heeft vanwege alle onzekerheden rond de coronapandemie zes landen aangewezen als reserves. In het Nederlands team spelen minimaal zes Limburgers.

Coronabesmettingen
Nederland was derde reserve, achter Noord-Macedonië en Zwitserland. Die twee landen zijn al door de IHF opgeroepen als vervangers van Tsjechië en de Verenigde Staten, omdat beide ploegen te veel coronabesmettingen hebben. Aan het WK, van 13 tot en met 31 januari 2021, doen 32 landen mee.

Startblokken
Monique Tijsterman, technisch directeur van de handbalbond laat de NOS weten in de startblokken te staan. "We hebben de IHF aangegeven dat we bereid zijn om deel te nemen als we in aanmerking komen. De spelers zijn daarvan uiteraard ook op de hoogte. Wanneer we een seintje krijgen van de IHF gaan we alles in werking stellen", zegt Tijsterman.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen