Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Handballers verslaan ook Grieken

Geplaatst opdonderdag 11 januari 2018 - 22:01

De Nederlandse handballers liggen nog altijd op koers voor deelname aan het WK in 2019.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson heeft donderdag in Thessaloniki van Griekenland met 28-23 gewonnen en klimt door die zege weer naar de koppositie in de kwalificatiepoule.

Laatste kwartier
De Nederlanders hebben met deze overwinning hun kater van de vorige drie verloren interlands in Griekenland weggepoetst. Toch bleef het spannend tot het laatste moment. In het laatste kwartier domineerde Oranje en liep het uit van 20-19 naar 28-23. De Limburgse Kay Smits scoorde vier keer en Bobby Schagen uit Amsterdam was topschutter met zes treffers.

Lees ook: Riante zege Nederlandse handballers op Turkije

Gelijkspel voldoende
Er rest nog één wedstrijd in de kwalificatie en die is zondag tegen België. Een gelijkspel is in Sittard voldoende voor de groepswinst. In dat geval mag Oranje door naar de play-offs later dit jaar.

De winnaar van die play-offs, die bestaat uit een tweeluik tegen een nu nog onbekende tegenstander, plaatst zich voor het WK.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Volg Tom Dumoulin in de Tour de France

De Tom Dumoulin-koort begint te stijgen vanwege de goede prestaties in de Tour de France. Bij 1Limburg en L1 volgen we de strijd om de gele trui op de voet!

Alles over Tom in de Tour

Meest gelezen