Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Handballers verslaan ook Grieken

Geplaatst opdonderdag 11 januari 2018 - 22:01

De Nederlandse handballers liggen nog altijd op koers voor deelname aan het WK in 2019.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson heeft donderdag in Thessaloniki van Griekenland met 28-23 gewonnen en klimt door die zege weer naar de koppositie in de kwalificatiepoule.

Laatste kwartier
De Nederlanders hebben met deze overwinning hun kater van de vorige drie verloren interlands in Griekenland weggepoetst. Toch bleef het spannend tot het laatste moment. In het laatste kwartier domineerde Oranje en liep het uit van 20-19 naar 28-23. De Limburgse Kay Smits scoorde vier keer en Bobby Schagen uit Amsterdam was topschutter met zes treffers.

Lees ook: Riante zege Nederlandse handballers op Turkije

Gelijkspel voldoende
Er rest nog één wedstrijd in de kwalificatie en die is zondag tegen België. Een gelijkspel is in Sittard voldoende voor de groepswinst. In dat geval mag Oranje door naar de play-offs later dit jaar.

De winnaar van die play-offs, die bestaat uit een tweeluik tegen een nu nog onbekende tegenstander, plaatst zich voor het WK.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen