Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers van OCI-Lions grijpen naast beker

Geplaatst opzondag 28 april 2019 - 18:24

De handballers van Lions hebben de bekerfinale verloren. In het Topsportcentrum in Almere ging Volendam na verlenging met de trofee ervan door.

De Noord-Hollanders nemen de beker over van Bevo, dat in 2018 Aalsmeer versloeg in de finale.

Verlenging
De reguliere speeltijd eindigde met een 24-24 gelijke stand. Twee keer vijf minuten extra brachten de beslissing en die viel in het voordeel van Volendam uit (30-31). Na zo'n tien minuten kwam Volendam bij 4-5 voor het eerst op voorsprong, onder meer door een doelpunt van oud-Bevo-speler Robin Jansen. Niet veel later blesseerde Geert Hinskens uit Geleen zich aan zijn enkel en was de finale voor de Limburger in Noord-Hollandse dienst al snel voorbij. Lions nam de regie in handen en via 11-7 en 13-9 werd de ruststand bereikt met een treffer van Ivo Steins: 16-11.

Rob Schmeits
Lions was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. In de tweede helft was dat niet het geval. Volendam kwam sterk terug en kwam bij 17-17 op gelijke hoogte. Rob Schmeits miste een strafworp maar Ramos bracht Lions weer op voorsprong (18-17). Bij een volgende doelpoging werd Rob Schmeits geraakt in het gezicht en kon hij niet verder. Dat gebeurde allemaal in elf minuten.

Keepers
De doelmannen eisten in die fase een hoofdrol voor zich op. Luuk Hoiting stopte bij 18-18 een strafworp. Aan de andere kant lukte het
Lions eindelijk weer eens een keer om doelman Schellekens te verschalken. Het tempo ging omhoog. Twee goede reddingen op rij van de andere Lions-doelman Rudi Schenk voorkwamen vervolgens dat Volendam weer gelijk kwam.

Dure doelpunten
Dat gebeurde met zo'n zeven minuten te spelen alsnog (21-21). De doelpunten waren duur, mede dus door goede reddingen van Schenk en de Volendam-doelmannen
Schellekens en Eijlers. Jasper Adams kreeg rood in de slotfase en Lions kwam opnieuw op voorsprong (24-23). In de enerverende laatste seconden viel alsnog de gelijkmaker, 24-24. Verlenging volgde.

Één punt verschil
Lions-sterkhouder Joris Baart scoorde daarin het eerste doelpunt. Maar na de eerste 5 minuten leidde Volendam, 27-28. Aan het eind van de tweede 5 minuten kreeg
Lions bij de stand 30-31 de kans om langszij te komen en een tweede verlenging af te dwingen. De strafworp van Serge Heijnen werd gestopt door doelman Gerrie Eijlers en dus is de beker, na de BeNe-league, de tweede prijs die Lions dit seizoen misloopt.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen