Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers van OCI-Lions grijpen naast beker

Geplaatst opzondag 28 april 2019 - 18:24

De handballers van Lions hebben de bekerfinale verloren. In het Topsportcentrum in Almere ging Volendam na verlenging met de trofee ervan door.

De Noord-Hollanders nemen de beker over van Bevo, dat in 2018 Aalsmeer versloeg in de finale.

Verlenging
De reguliere speeltijd eindigde met een 24-24 gelijke stand. Twee keer vijf minuten extra brachten de beslissing en die viel in het voordeel van Volendam uit (30-31). Na zo'n tien minuten kwam Volendam bij 4-5 voor het eerst op voorsprong, onder meer door een doelpunt van oud-Bevo-speler Robin Jansen. Niet veel later blesseerde Geert Hinskens uit Geleen zich aan zijn enkel en was de finale voor de Limburger in Noord-Hollandse dienst al snel voorbij. Lions nam de regie in handen en via 11-7 en 13-9 werd de ruststand bereikt met een treffer van Ivo Steins: 16-11.

Rob Schmeits
Lions was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. In de tweede helft was dat niet het geval. Volendam kwam sterk terug en kwam bij 17-17 op gelijke hoogte. Rob Schmeits miste een strafworp maar Ramos bracht Lions weer op voorsprong (18-17). Bij een volgende doelpoging werd Rob Schmeits geraakt in het gezicht en kon hij niet verder. Dat gebeurde allemaal in elf minuten.

Keepers
De doelmannen eisten in die fase een hoofdrol voor zich op. Luuk Hoiting stopte bij 18-18 een strafworp. Aan de andere kant lukte het
Lions eindelijk weer eens een keer om doelman Schellekens te verschalken. Het tempo ging omhoog. Twee goede reddingen op rij van de andere Lions-doelman Rudi Schenk voorkwamen vervolgens dat Volendam weer gelijk kwam.

Dure doelpunten
Dat gebeurde met zo'n zeven minuten te spelen alsnog (21-21). De doelpunten waren duur, mede dus door goede reddingen van Schenk en de Volendam-doelmannen
Schellekens en Eijlers. Jasper Adams kreeg rood in de slotfase en Lions kwam opnieuw op voorsprong (24-23). In de enerverende laatste seconden viel alsnog de gelijkmaker, 24-24. Verlenging volgde.

Één punt verschil
Lions-sterkhouder Joris Baart scoorde daarin het eerste doelpunt. Maar na de eerste 5 minuten leidde Volendam, 27-28. Aan het eind van de tweede 5 minuten kreeg
Lions bij de stand 30-31 de kans om langszij te komen en een tweede verlenging af te dwingen. De strafworp van Serge Heijnen werd gestopt door doelman Gerrie Eijlers en dus is de beker, na de BeNe-league, de tweede prijs die Lions dit seizoen misloopt.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen