Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers van OCI-Lions grijpen naast beker

Geplaatst opzondag 28 april 2019 - 18:24

De handballers van Lions hebben de bekerfinale verloren. In het Topsportcentrum in Almere ging Volendam na verlenging met de trofee ervan door.

De Noord-Hollanders nemen de beker over van Bevo, dat in 2018 Aalsmeer versloeg in de finale.

Verlenging
De reguliere speeltijd eindigde met een 24-24 gelijke stand. Twee keer vijf minuten extra brachten de beslissing en die viel in het voordeel van Volendam uit (30-31). Na zo'n tien minuten kwam Volendam bij 4-5 voor het eerst op voorsprong, onder meer door een doelpunt van oud-Bevo-speler Robin Jansen. Niet veel later blesseerde Geert Hinskens uit Geleen zich aan zijn enkel en was de finale voor de Limburger in Noord-Hollandse dienst al snel voorbij. Lions nam de regie in handen en via 11-7 en 13-9 werd de ruststand bereikt met een treffer van Ivo Steins: 16-11.

Rob Schmeits
Lions was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. In de tweede helft was dat niet het geval. Volendam kwam sterk terug en kwam bij 17-17 op gelijke hoogte. Rob Schmeits miste een strafworp maar Ramos bracht Lions weer op voorsprong (18-17). Bij een volgende doelpoging werd Rob Schmeits geraakt in het gezicht en kon hij niet verder. Dat gebeurde allemaal in elf minuten.

Keepers
De doelmannen eisten in die fase een hoofdrol voor zich op. Luuk Hoiting stopte bij 18-18 een strafworp. Aan de andere kant lukte het
Lions eindelijk weer eens een keer om doelman Schellekens te verschalken. Het tempo ging omhoog. Twee goede reddingen op rij van de andere Lions-doelman Rudi Schenk voorkwamen vervolgens dat Volendam weer gelijk kwam.

Dure doelpunten
Dat gebeurde met zo'n zeven minuten te spelen alsnog (21-21). De doelpunten waren duur, mede dus door goede reddingen van Schenk en de Volendam-doelmannen
Schellekens en Eijlers. Jasper Adams kreeg rood in de slotfase en Lions kwam opnieuw op voorsprong (24-23). In de enerverende laatste seconden viel alsnog de gelijkmaker, 24-24. Verlenging volgde.

Één punt verschil
Lions-sterkhouder Joris Baart scoorde daarin het eerste doelpunt. Maar na de eerste 5 minuten leidde Volendam, 27-28. Aan het eind van de tweede 5 minuten kreeg
Lions bij de stand 30-31 de kans om langszij te komen en een tweede verlenging af te dwingen. De strafworp van Serge Heijnen werd gestopt door doelman Gerrie Eijlers en dus is de beker, na de BeNe-league, de tweede prijs die Lions dit seizoen misloopt.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen