Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers van Lions naar finale om landstitel

Geplaatst opdinsdag 25 april 2017 - 21:04

De handballers van OCI Lions hebben zich geplaatst voor de finale van het landskampioenschap.

In eigen huis wonnen de mannen van Mark Schmetz met 30-29 ook de tweede halve finalewedstrijd van Hurry Up. In het eerste duel in Zwartemeer werd het 29-33 voor Lions.

Gelijk opgaand
Lions kwam goed uit de startblokken en de eerste zeven minuten ging de wedstrijd gelijk op. Daarna nam
Lions met snelle aanvallen afstand van de Drentse ploeg, die het verschil tot zes treffers zag groeien. Kort voor rust wist Hurry Up met een man meer terug te komen tot 15-11.

Tweede helft
In het begin van de tweede helft nam
Lions alle tijd voor zijn aanvallen en bleef vier doelpunten voor. Martin Vlijm wisselde zijn doelman in voor een veldspeler in een poging de achterstand te verkleinen. Die wissel had snel succes, maar Lions scoorde in de rebound.

Foto: Etienne Zegers

Tandvlees
Lions werd daarna slordiger en Hurry Up kwam terug tot 22-22. De Drentse ploeg geloofde er weer in, al liep het team na een zware handbalweek op zijn tandvlees. Hurry Up kwam na een mislukte aanval van Lions op voorsprong, maar die werd snel ongedaan gemaakt door het Sittardse team.

Daarna ging de strijd gelijk op. Tegen het einde van de wedstrijd was Lions doeltreffender en gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Finale
Lions moet het in de finale opnemen tegen Volendam of Aalsmeer. Die twee ploegen spelen in het weekend hun tweede en beslissende wedstrijd. Aalsmeer won thuis met 23-21.

Foto: Twitter, Maurice Jessen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

OCI Lions zet flinke stap naar finale
Lions lijdt zware nederlaag in Oostenrijk
Verwarring over 'beslissende spookgoal' van Lions
Lions plaats zich voor kruisfinales na eenvoudige zege
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen