Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers uitgeschakeld op EK na nederlaag tegen Spanje

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 22:06

Hun allereerste EK handbal is na drie wedstrijden ten einde voor de Nederlandse handballers.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson leed in het laatste groepsduel een verwachte nederlaag tegen regerend kampioen Spanje met 36-25 en is daarmee uitgeschakeld voor een verder vervolg in de eindronde.

Limburgse sterkhouders
Oranje kon de eerste helft nog aardig mee met de Spanjaarden. Bij rust stond de ploeg met 17-13 achter. In de tweede helft nam de titelverdediger volledige controle over de wedstrijd en moest Nederland het hebben van sporadische oprispingen. Kay Smits was opnieuw topschutter met acht treffers, spelmaker Luc Steins scoorde vijf keer.

Toplanden
De handbalmannen kunnen niettemin met opgeheven hoofd naar huis. Het team speelde in het Noorse Trondheim naar beste kunnen en sommige spelers, onder wie Smits, Steins en Jeffrey Boomhouwer, haalden een absoluut topniveau. Het was nog niet genoeg om zich te kunnen meten met de Europese toplanden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen