Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers uitgeschakeld op EK na nederlaag tegen Spanje

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 22:06

Hun allereerste EK handbal is na drie wedstrijden ten einde voor de Nederlandse handballers.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson leed in het laatste groepsduel een verwachte nederlaag tegen regerend kampioen Spanje met 36-25 en is daarmee uitgeschakeld voor een verder vervolg in de eindronde.

Limburgse sterkhouders
Oranje kon de eerste helft nog aardig mee met de Spanjaarden. Bij rust stond de ploeg met 17-13 achter. In de tweede helft nam de titelverdediger volledige controle over de wedstrijd en moest Nederland het hebben van sporadische oprispingen. Kay Smits was opnieuw topschutter met acht treffers, spelmaker Luc Steins scoorde vijf keer.

Toplanden
De handbalmannen kunnen niettemin met opgeheven hoofd naar huis. Het team speelde in het Noorse Trondheim naar beste kunnen en sommige spelers, onder wie Smits, Steins en Jeffrey Boomhouwer, haalden een absoluut topniveau. Het was nog niet genoeg om zich te kunnen meten met de Europese toplanden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen