Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers tweede in kwalificatiegroep na zege op Polen

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 20:25

De Nederlandse handballers hebben zich verzekerd van de tweede plek in de kwalificatiegroep voor het voor het Europees kampioenschap in 2022.

In de laatste groepswedstrijd in Almere versloeg Oranje, dat al zeker was van EK-deelname, Polen met 32-30.

Loting
De handballers van bondscoach Erlingur Richardsson hadden zich met de zege op Turkije van afgelopen donderdag al geplaatst voor het EK. Met een zege op Polen, dat donderdag nog verrassend Slovenië had verslagen, kon Oranje nog tweede in de groep worden en zo een betere uitgangspositie tijdens de loting afdwingen.

Luc Steins
In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. Onder aanvoering van vedette Luc Steins namen de Nederlandse handbalmannen een kleine voorsprong en gingen met 17-16 de rust in. In het begin van de tweede helft vergrootte Oranje met een 'tussensprint' en goed verdedigen de marge naar vijf: 23-18. Polen knokte zich echter weer terug naar 24-24, maar Oranje herpakte zich, liep weer uit naar een marge van vier treffers (29-25) en hield daarvan genoeg over voor de zege: 32-30.

EK
De Nederlandse handballers deden pas één keer mee aan een EK. Dat was in januari 2020 in Noorwegen. Toen werd de ploeg uitgeschakeld in de groepsfase.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen