Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers Smits en Adams testen positief op corona

Geplaatst opzondag 23 januari 2022 - 11:50

Handballers Kay Smits en Jasper Adams hebben na afloop van het EK-duel tegen Montenegro positief getest op corona.

Beide Limburgse handballers zijn direct in isolatie gegaan. Naast de Limburgers hebben ook Samir Benghanem en fysiotherapeut Robert Baardse een positieve testuitslag gekregen.

Kay Smits in vorm
Voor Kay Smits is de positieve test een serieuze domper. De uit Geleen afkomstige handballer was tot nu toe een van de beste handballers van het Europees kampioenschap. Smits staat ook bovenaan de topscorerslijst. Jasper Adams, ook afkomstig uit Geleen begon tijdens het toernooi ook steeds meer in vorm te komen. Mede door de gedwongen afwezigheid van andere spelers kreeg de speler van Lions steeds meer speeltijd toebedeeld.

Meerdere besmettingen
Het Nederlandse handbalteam kampt sinds begin van het toernooi met een corona-uitbraak. Vanwege eerdere besmettingen zitten ook Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde en keeperstrainer Gerrie Eijlers in isolatie.

De andere Limburgse internationals Luc Steins, Ivo Steins, Ivar Stavast en Alec Smit hebben bij alle testen tot nu toe een negatieve uitslag gehad.

Spelers oproepen
Bondscoach Erlingur Richardsson werd ook opnieuw positief getest en zit sinds gisteren in isolatie. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om voor de laatste twee wedstrijden in de hoofdronde nog spelers op te roepen. Voor het duel tegen Montenegro werd onder meer Thijs van Leeuwen aan de selectie toegevoegd. De doelman uit Beek was nodig om dat beide andere doelmannen van Nederland besmet met corona waren.

De handbalmannen wonnen afgelopen zaterdag hun tweede wedstrijd in de hoofdronde tegen Montenegro (34-30). Donderdag werd er verloren van Olympisch kampioen Frankrijk: 34-24. Maandag speelt Oranje tegen Denemarken, twee dagen later is Kroatiƫ de laatste tegenstander.

Lees ook: Topduo loodst Oranje langs Montenegro op EK handbal

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen