Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers sluiten EK af met gelijkspel tegen Kroatië

Geplaatst opwoensdag 26 januari 2022 - 20:00

De Nederlandse handballers hebben het Europees kampioenschap in Hongarije en Slowakije afgesloten met een gelijkspel tegen Kroatië.

In Boedapest eindigde het duel in de hoofdronde in 28-28. Oranje, al kansloos voor een plaats bij de laatste vier, eindigt daardoor als tiende op het EK.

Topschutter
Halverwege leidde Nederland met 15-13. In de slotfase stonden de Kroaten echter voortdurend op voorsprong. Luc Steins zorgde enkele seconden voor het eindsignaal voor de gelijkmaker. Hij was tevens de topschutter van zijn land met zes treffers. Tom Jansen maakte er vijf.

Coronavirus
Het evenement stond voor Nederland voor een groot deel in het teken van met het coronavirus besmette spelers. Meerdere handballers van Oranje zaten ook tijdens het slotduel nog in quarantaine, onder wie ook de Limburgers Kay Smits en Jasper Adams. Gedurende het toernooi was het nodig om meerdere versterkingen te laten invliegen. In het duel tegen Kroatië zaten behalve Luc Steins ook zijn broer Ivo Steins, Thijs van Leeuwen, Ivar Stavast en Alec Smit vanuit Limburg bij de selectie.

WK-ticket
Nederland kon tijdens het Europees kampioenschap ook een WK-ticket veroveren. Dat is nog niet gelukt, maar de handballers krijgen nog een kans. Door het goede resultaat tijdens het EK stroomt Oranje pas in de laatste Europese kwalificatieronde in. Daarin treffen ze een winnaar van de tweede kwalificatieronde. De wedstrijden worden gespeeld tussen 11 en 17 april.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen