Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers op EK niet opgewassen tegen Duitsland

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 20:28

De Nederlandse handballers hebben hun eerste optreden ooit op een Europees kampioenschap niet kunnen bekronen met een overwinning.

De ploeg van de IJslandse bondscoach Erlingur Richardsson bood lange tijd weerstand tegen de Duitsers maar verloor uiteindelijk met 23-34.

Topscorer
In het Nederlands team spelen vijf Limbugers. Kay Smits uit Geleen was topscorer aan Nederlandse zijde met zeven goals. Luc Steins uit Voerendaal scoorde één doelpunt minder, maar werd wel uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd.

Favoriet
Nederland en Duitsland stonden pas voor de zesde keer tegenover elkaar. De vorige confrontatie was 26 jaar geleden, in 1993. Duitsland gold vooraf als de grote favoriet. De ploeg werd in 2016 nog Europees kampioen en eindigde vorig jaar op het WK in eigen land als vierde.

Gretig
Toch liet Oranje zich niet imponeren door de staat van dienst van de tegenstander. De ploeg begon fel en gretig aan het duel in het Noorse Trondheim en maakte zelfs het eerste doelpunt via Iso Sluijters. Tot 3-3 ging het gelijk op, toen nam Duitsland een tussenspurt en liep weg naar 10-4.

Versuft
In de vijftiende minuut raakte Duitsland Uwe Gensheimer kwijt. Hij kreeg een rode kaart omdat hij uit een strafworp de bal keihard in het gezicht van doelman Bart Ravensbergen gooide. De goalie lag een tijdje versuft op de vloer, maar kon verder. Het incident was de aanzet voor de Nederlandse ploeg weer vol de aanval te zoeken en de achterstand te verkleinen. Smits onderscheidde zich met zes treffers. Bij rust leidde Duitsland nog maar met twee doelpunten verschil: 15-13.

Luc Steins
In de tweede helft begon Nederland weer goed. Het speelde geconcentreerd en pikte ook zijn doelpunten mee. Spelmaker Luc Steins was in deze fase de topschutter. Maar het sterke Duitsland bleek niet te vermurwen en vond het een kwartier voor tijd welletjes. De ploeg plaatste een demarrage van zeven goals op rij, waardoor het ineens uitliep naar een voorsprong van tien doelpunten. In de laatste minuten consolideerde Duitsland die riante voorsprong.

Letland tegenstander
De handballers spelen zaterdag tegen Letland en maandag tegen regerend kampioen Spanje. De eerste twee van de poule stromen door naar de hoofdronde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen