Overslaan en naar de inhoud gaan

Handballers op EK niet opgewassen tegen Duitsland

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 20:28

De Nederlandse handballers hebben hun eerste optreden ooit op een Europees kampioenschap niet kunnen bekronen met een overwinning.

De ploeg van de IJslandse bondscoach Erlingur Richardsson bood lange tijd weerstand tegen de Duitsers maar verloor uiteindelijk met 23-34.

Topscorer
In het Nederlands team spelen vijf Limbugers. Kay Smits uit Geleen was topscorer aan Nederlandse zijde met zeven goals. Luc Steins uit Voerendaal scoorde één doelpunt minder, maar werd wel uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd.

Favoriet
Nederland en Duitsland stonden pas voor de zesde keer tegenover elkaar. De vorige confrontatie was 26 jaar geleden, in 1993. Duitsland gold vooraf als de grote favoriet. De ploeg werd in 2016 nog Europees kampioen en eindigde vorig jaar op het WK in eigen land als vierde.

Gretig
Toch liet Oranje zich niet imponeren door de staat van dienst van de tegenstander. De ploeg begon fel en gretig aan het duel in het Noorse Trondheim en maakte zelfs het eerste doelpunt via Iso Sluijters. Tot 3-3 ging het gelijk op, toen nam Duitsland een tussenspurt en liep weg naar 10-4.

Versuft
In de vijftiende minuut raakte Duitsland Uwe Gensheimer kwijt. Hij kreeg een rode kaart omdat hij uit een strafworp de bal keihard in het gezicht van doelman Bart Ravensbergen gooide. De goalie lag een tijdje versuft op de vloer, maar kon verder. Het incident was de aanzet voor de Nederlandse ploeg weer vol de aanval te zoeken en de achterstand te verkleinen. Smits onderscheidde zich met zes treffers. Bij rust leidde Duitsland nog maar met twee doelpunten verschil: 15-13.

Luc Steins
In de tweede helft begon Nederland weer goed. Het speelde geconcentreerd en pikte ook zijn doelpunten mee. Spelmaker Luc Steins was in deze fase de topschutter. Maar het sterke Duitsland bleek niet te vermurwen en vond het een kwartier voor tijd welletjes. De ploeg plaatste een demarrage van zeven goals op rij, waardoor het ineens uitliep naar een voorsprong van tien doelpunten. In de laatste minuten consolideerde Duitsland die riante voorsprong.

Letland tegenstander
De handballers spelen zaterdag tegen Letland en maandag tegen regerend kampioen Spanje. De eerste twee van de poule stromen door naar de hoofdronde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen